Stmeľuje najlepší štvrtý útok v NHL. Cizikas predĺžil zmluvu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Casey Cizikas
New York Islanders siahli po Cizikasovi vo štvrtom kole draftu 2009. Foto: SITA/AP

NEW YORK 3. júna (WebNoviny.sk) – Kanadský hokejista Casey Cizikas o päť rokov predĺžil kontrakt s New Yorkom Islanders, informoval klub NHL prostredníctvom svojho oficiálneho webu. „Vypracoval sa na vysoko spoľahlivého všestranného centra. Jeho energia a nadšenie na ľade aj v komunite z neho robia neoceniteľnú postavu v našom tíme,“ podotkol generálny manažér Garth Snow.

Dvadsaťpäťročný tvorca hry Cizikas utvoril s krídlami Calom Clutterbuckom a Mattom Martinom najlepší štvrtý útok súčasnosti. Mozog čisto kanadskej formácie prezývanej „MC2 line“ bol z tejto trojice v uplynulom ročníku najproduktívnejší, v 80 zápasoch nazbieral 29 bodov (8+21). Clutterbuck nastrieľal solídnych 15 gólov a pridal aj 8 asistencií, Martin dosiahol bilanciu 10+9.

„Neviem, či by som ich nazýval štvrtou lajnou v pravom zmysle slova. Domnievam sa, že patria medzi najplatnejšie formácie v lige,“ povedal tréner Jack Capuano, ktorý zložil tento útok v úvode ročníka 2014/2015. „Nespomínam si presne, kedy som ich dal dokopy, ale už po piatich-šiestich dňoch ste na nich mohli vidieť húževnatosť a zodpovednosť za celú formáciu. Vedia korčuľovať a myslím si, že sú omnoho zručnejší, než za akých ich považujú.“

Islanders siahli po Cizikasovi vo štvrtom kole draftu 2009. Odohral za nich 290 zápasov v základnej časti (82 bodov) a 24 duelov v play-off (8). „Som nadšený, že na ďalších päť rokov zostávam členom New Yorku Islanders. Ide o prvotriedny klub už od chvíle, keď ma draftoval. Teším sa, že môžem byť naďalej súčasťou tejto skupiny, ktorá postupne kráča k vytúženému cieľu – Stanleyho poháru,“ povedal rodák z Toronta. „Ostrovania“ v prvom kole play-off 2016 vyradili favorizovanú Floridu 4:2 na zápasy, v druhom stroskotali na Tampe Bay 1:4.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie New York Islanders