Nové Zámky získali výraznú posilu, Brabenec opúšťa Zvolen

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kamil Brabenec
Kamil Brabenec si bude obliekať zvolenský dres aj v sezóne 2015/2016. Foto: SITA/Ján Viazanička

NOVÉ ZÁMKY 3. júna (WebNoviny.sk) – Ďalšou akvizíciou nováčika najvyššej slovenskej hokejovej súťaže HC Nové Zámky sa stal skúsený český útočník Kamil Brabenec. Štyridsaťročný rodák z Brna prichádza z HKM Zvolen, skúsenosti má aj z českej extraligy či švédskej SHL.

„Podpisom zmluvy s Kamilom Brabencom sme získali výraznú posilu, ktorá nám pomôže nielen na ľade, ale i mimo neho. Je to vodcovská osobnosť, platný hráč, ktorý svoje kvality dokazoval niekoľko sezón v drese Zvolena. S mužstvom získal majstrovský titul a nie raz ovládol individuálne štatistiky v extralige. Veríme, že sa mu bude dariť aj u nás,“ povedal športový manažér HC Nové Zámky Ján Chovan.

Brabenec je odchovancom Komety Brno, v drese ktorej sa po prvýkrát predstavil aj v seniorskej súťaži. Od sezóny 1996/1997 pôsobil v českej extralige v HC České Budějovice a neskôr aj v HC Plzeň. Výborné výkony mu priniesli angažmán vo švédskej Lulea HF, ktorej dres si obliekal dva súťažné ročníky. Počas nich odohral v krajine troch koruniek vrátane play-off 105 zápasov, strelil desať gólov a zaznamenal 29 asistencií.

Pred sezónou 2004/2005 sa z rodinných dôvodov rozhodol pre návrat do Česka, pod Pustý hrad zamieril pred ročníkom 2011/2012. Už v druhej sezóne vo Zvolene oslavoval s HKM ligový titul, v posledných dvoch ročníkoch bol taktiež najproduktívnejším hráčom súťaže po základnej časti. Dovedna odohral na Slovensku vrátane play-off 320 zápasov, strelil 102 gólov a pripísal si 190 asistencií. Za reprezentáciu Česka odohral 15 zápasov, strelil tri góly a dvakrát asistoval.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Kamil Brabenec
Firmy a inštitúcie HKm ZvolenMHC Mikron Nové Zámky