Zástupcovia Ottawy sú spokojní s progresom Christiána Jaroša

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Christián Jaroš
Christián Jaroš inkasoval tvrdú strelu do tváre. Foto: archívne, SITA/AP

KOŠICE 11. júla (WebNoviny.sk) – Mladý slovenský hokejový obranca Christián Jaroš síce bude v kariére pokračovať v najvyššej švédskej súťaži v tíme Lulea HF, no v úvode júla sa predstavil v kempe mladíkov klubu Ottawa Senators v zámorskej NHL.

Dvadsaťročný Košičan počas ôsmich dní stihol stretnutie s manažérmi „senátorov“, potom aj rôzne tréningy či modelované zápasy na ľade. Zväčša išlo o aktivity, ktoré nám mali priblížiť, ako to tam funguje. Spestrením boli rôzne netradičné aktivity. Po ôsmich dňoch prišli na rad výstupné rozhovory, ktoré to celé uzavreli,“ povedal Jaroš pre hokej.sk.

Medzi netradičné aktivity patrili aj horolezectvo či zip line, čiže zlaňovanie na lanovke umiestnenej vo výške 40 metrov nad roklinou. „Nebolo mi všetko jedno, pretože osobne mám strach z výšok. Som rád, že sa mi vďaka tomu podarilo potlačiť tento osobný strach a že som to zvládol,“ pokračoval mladý obranca, ktorého si Ottawa vybrala v 5. kole minuloročného draftu. „Hovoril som s manažérom a ten mi prezentoval spokojnosť s mojím progresom vo Švédsku. Vraveli mi, že už nie som tak ďaleko od posunu do zámoria a navrhli mi aj možnosť odchodu do AHL. Sami však považujú v tejto chvíli za vhodnejšie zotrvanie vo Švédsku. Vidia, že tam napredujem, a nechcú to zabrzdiť prípadnou stagnáciou v Amerike. Najbližšiu sezónu tak odohrám v Lulei,“ poznamenal slovenský reprezentant, ktorý do Švédska odlieta už vo štvrtok.

Som o rok skúsenejší a účasť na majstrovstvách sveta mi dodala sebavedomie. V silnej švédskej lige si ale nemôžete byť istý ničím. Aj vlani som si myslel, že už mám lepšiu pozíciu, a poslali ma do Allsvenskan. Rád by som odohral čo najviac zápasov a pokračoval v progrese. Uvidíme, ako bude vyzerať konečná podoba tímu. Pohyby tam boli dosť veľké. Viacero hráčov odišlo i prišlo. Bude to teda opäť boj o miesto,“ dodal Jaroš pre hokej.sk.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Christián Jaroš