V Banskej Bystrici inovujú káder, predstavili aj nové logo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Banska bystrica
Sprava: Útočník Mário Lunter a útočník Tomáš Matoušek počas oficiálneho predstavenie nového loga klubu HC ´05 iClinic Banská Bystrica a prezentácie knihy 11 baraních rokov za účasti hráčov a funkcionárov klubu. Banská Bystrica, 25 júl 2016. Foto: SITA/Jakub Julény

BANSKÁ BYSTRICA 25. júla (WebNoviny.sk) – Hokejisti Banskej Bystrice budú hrať prípravné a súťažné zápasy od augusta tohto roku s novým logom na svojich dresoch. Vedenie klubu sa ho rozhodlo inovovať po jedenástich rokoch, teda od samotného vzniku v roku 2005.

Kým v starom logu bol zobrazený baran so sklonenou hlavou, v novom je už vyobrazený priamy a bojovný pohľad. „Staré logo podľa nášho názoru už dostatočne nevyjadrovalo emócie, vlastnosti a filozofiu klubu, preto sme sa rozhodli pre radikálny krok. Výsledkom je nový výraz barana plného sily a bojovnosti. Lepšie korešponduje so štýlom hry i výsledkami tímu v ostatných rokoch,“ uviedol na pondelkovej tlačovej konferencii riaditeľ HC ’05 iClinic Banská Bystrica Michal Longauer.

Získali najproduktívnejšieho obrancu zámorskej ECHL

Okrem inovácie loga prechádza inováciou aj káder Banskej Bystrice. Po odchode viacerých hráčov, predovšetkým do Nových Zámkov, sa vedenie klubu poobzeralo po iných hokejistoch. Výsledkom sú tak viaceré nové tváre, napríklad v obrane Peter Mikuš, Juraj Cebák, Ty Wishart a Ján Ťavoda, v útoku Tomáš Surový, Petr Kafka, Matej Češík či Jordan Hickmott. Najnovšou posilou ‚baranov‘ je najproduktívnejší obranca vlaňajšej sezóny v zámorskej ECHL 25-ročný Kanaďan Mathew Maione.

O tohto hráča bol enormný záujem, mal viacero ponúk, takže musím povedať, že sme v klube odviedli veľmi dobrú robotu, aby napokon skončil u nás. Verím, že bude veľmi platným hráčom najmä v presilových hrách. Máme o ňom veľmi dobré referencie a sme radi, že bude hájiť farby Banskej Bystrice v slovenskej najvyššej hokejovej súťaži,“ uviedol športový manažér HC ’05 Július Koval.

Predstavili aj novú publikáciu

Banskobystrický klub predstavil v pondelok aj publikáciu s názvom „11 baraních rokov“. Vydal ju v spolupráci s viacerými autormi a fotografmi, fanúšikom bude k dispozícii predovšetkým vo fanúšikovskom obchode.

V publikácii sme zmapovali jedenásť hokejových rokov nášho klubu, čiže od samotného vzniku až po vlaňajší rok, v podstate celú históriu. Sú tam informácie o hráčskom kádri, funkcionároch, mládeži, fanúšikoch, nechýbajú výsledky, štatistiky, teda všetky atribúty sú v tejto publikácii zahrnuté,“ dodal riaditeľ klubu Michal Longauer.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Peter MikušTomáš Surový
Firmy a inštitúcie HC '05 iClinic Banská Bystrica