Zvolen začal prípravu na ľade, skúša viacero nových hráčov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
HKM Zvolen - HK Nitra
Kamil Brabenec z HKM Zvolen (v popredí) počas štvrtého zápasu semifinále play-off Tipsport ligy medzi HKM Zvolen - HK Nitra. Zvolen, 3. apríl 2016. Foto: SITA/Jakub Julény

ZVOLEN 26. júla (WebNoviny.sk) – Hokejisti HKM Zvolen vykorčuľovali na ľad v utorok večer s viacerými hráčmi na skúške, prevažne z Česka a Ruska. Tréner Josef Turek privítal na úvodnom zraze 32 hráčov, k dispozícii bude mať až štyroch brankárov.

V mužstve nateraz zostal aj najlepší kanonier „bryndziarov“ z vlaňajška Radovan Puliš, ktorého budúcnosť je však stále nejasná. „Do dvoch týždňov sa rozhodne, či podpíšem zmluvu s niektorým zahraničným tímom alebo zostanem vo Zvolene. V hre je Európa i Amerika, ale nechcem predbiehať. Som rád, že tréner Turek súhlasil, aby som s mužstvom zatiaľ trénoval a ak sa nedohodnem, zostanem tu aj v nastávajúcej sezóne,“ ozrejmil svoju situáciu Puliš.

Z HKM Zvolen odišli traja kvalitní útočníci, medzi nimi dvaja najproduktívnejší – Kamil Brabenec a Jan Semorád. Obaja sa upísali Novým Zámkom. Tretí, Tomáš Škvaridlo, posilnil Detvu. Pod Pustý hrad mieria obrancovia Denis Rehák z Trenčína a Tomáš Valenta z Olomouca. Útok posilnili Lauris Bajaruns z Banskej Bystrice a David Hruška zo Slavie Praha.

„Teší ma, že môže s nami trénovať Rado Puliš, ktorý dal vlani najviac gólov, i keď sa o neho zaujímajú viaceré zahraničné kluby. Uvidíme, či zostane u nás alebo odíde. Čo sa týka odchodu Brabenca, bol našim najproduktívnejším hráčom, ale v play-off nehral najlepšie a my sme chceli finále. Semorád so Škvaridlom mali dobrú hlavne prvú časť sezóny, potom im to už tak nepadalo do bránky súperov. Takže zmena je realitou, prijímame ju a uvidíme, čo predvedú noví hráči. Prišli k nám skúsení Rehák s Hruškom, Bajaruns je tiež kvalitný útočník a určite si vyberieme aj niektorých hokejistov na skúške. Nie je vylúčené, že sa posilníme i v priebehu sezóny,“ uviedol na utorňajšom prvom neoficiálnom tréningu na ľade tréner Turek.

Hokejisti Zvolena odohrajú v rámci prípravy šesť stretnutí, z toho tri na domácom ľade v rámci Memoriálu Pavla Zábojníka. Prvé stretnutie majú naplánované 9. augusta na východe republiky, kde ich privíta niekoľkonásobný slovenský majster HC Košice. Pod Pustým hradom sa predstavia až 18. 8., súperom bude maďarský Miškolc, o deň neskôr nastúpia proti bieloruskému Šachťoru Soligorsk a 20. augusta zavŕšia turnaj duelom s ukrajinským Donbasom Doneck.

Následne Zvolenčanov čakajú ešte dve stretnutia v Česku – 25. augusta v Zlíne s tamojším účastníkom najvyššej súťaže a 1. septembra v Brumove-Bylnici s Duklou Trenčín. „Vybrali sme si v rámci prípravy zápasy s tímami, ktoré majú kvalitné kádre. Urobili sme tak schválne, pretože súperi by nás mali čo najlepšie preveriť. Verím, že to tak aj bude. V hre je ešte prípadný siedmy duel v Brne s Kometou 4. septembra, no nateraz to nevieme naisto potvrdiť,“ dodal tréner Turek.

Aktuálny káder HKM Zvolen:

Brankári: Samuel Baroš, Igor Cibuľa, Roman Petrík, Adam Húska

Obrancovia: Denis Rehák, Michal Juraško, Tomáš Valenta, Janis Andersons, Renars Demiters, Miroslav Habšuda, Frederik Fekiač, Adrián Sloboda, Marek Hataš, Michal Ivan

Obrancovia na skúške: Fjodor Chrapak (Rus.), Lukáš Dubeň (Považská Bystrica), Petr Řezáč (Senica)

Útočníci: Petr Obdržálek, Lukáš Jurík, Peter Zuzin, Pavel Klhůfek, Bruno Mráz, Juraj Jurík, Lauris Bajaruns, Jakub Žilka, Martin Ďaloga, Jevgenij Misenev, Ivan Jakubík, Miloš Kelemen, Jakub Tatár, Patrik Marcinek, David Hruška

Útočníci na skúške: Tomáš Ondris, Nino Ondris (obaja Trenčín), Dmitrij Abramov a Valerij Kňazev (obaja Rus.), Jan Křivohlávek (ČR)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Kamil BrabenecRadovan PulišSamuel Baroš
Firmy a inštitúcie HKm Zvolen