Košice začali Ligu majstrov prehrou, doma nestačili na Bern

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
HC Košice - SC Bern
Zľava: Marek Bartánus z Košíc a brankár Leonardo Genoni z Bernu počas zápasu 1. kola M-skupiny hokejovej Ligy majstrov medzi HC Košice - SC Bern (Švajčiarsko). Košice, 16. august 2016. Foto: SITA/Ivan Fleischer

KOŠICE 16. augusta (WebNoviny.sk) – Hokejisti HC Košice majú za sebou neúspešný vstup do nového ročníka Ligy majstrov (CHL). V úvodnom súboji M-skupiny podľahli na domácom ľade švajčiarskemu majstrovi SC Bern 3:6 (0:1, 1:2, 2:3).

Zverenci trénera Rostislava Čadu sa najbližšie predstavia v CHL opäť domácim fanúšikom v Steel aréne už v sobotu 20. augusta, keď privítajú rakúsky Black Wings Linz (19.30 h).

V poslednej tretine padlo päť gólov

Košičanom ušiel úvod zápasu. Zo stretnutia uplynulo 65 sekúnd, keď hosťujúci útočník Luca Hischier po peknej individuálnej akcii otvoril skóre. Druhý presný zásah švajčiarskeho majstra pridal v úvode druhej tretiny v presilovej hre Simon Moser, keď tečoval strelu kapitána Martina Plüssa od modrej čiary. Na trestnej lavici bol vtedy obranca domácich Martin Dudáš.

Košičania sa prvýkrát gólovo presadili v polovici zápasu. Obranca Tomáš Hričina napriahol od modrej a puk cez hradbu tiel prekĺzol až za chrbát brankára Joëla Aebiho. Neuplynulo ani päť minút a Simon Bodemann zvýšil na 3:1 pre hostí, keď strelou ponad lapačku prekonal Miroslava Kopřivu.

V poslednej tretine padlo ešte päť gólov. Domáci do tretice nezachytili začiatok. Po 43 sekundách Simon Moser tečoval strelu Ramona Untersandera a poslal bernských hokejistov do trogólového náskoku – 1:4. V 45. min po peknej individuálnej akcii znížil Peter Boltun, ale v 53. min Kopřivu prekvapil Alain Burger a bolo 2:5.

Nádej Košičanov vykresal Varga

O minútu ešte vykresal košickú nádej Tibor Varga, ktorý v presilovke pohotovou strelou upratal odrazený puk za Aebiho – 3:5. Hostia však mali zápas pod kontrolou a v samom závere upravila na konečných 3:6 posila hostí zo zámoria Mark Arcobello. Stretnutie v Steel aréne sledovalo 3294 divákov.

„Hráči Bernu boli lepší vo všetkých hokejových zručnostiach – korčuľovanie, fyzická hra, či výber miesta na ľade. Prehrali sme veľmi veľa súbojov jeden na jedného, robili sme individuálne chyby, boli sme slabí v bránení presiloviek, dostali sme v nich tri góly. Na druhej strane, naše presilovky boli dobré, skórovali sme v nich trikrát. Celkovo však súper lepšie bránil a prejavil svoje skúsenosti,“ uviedol tréner HC Košice Rostislav Čada.

„Bern hral veľmi dobre v presilovkách. V početnej prevahe sme skórovali aj my, čo môžeme brať do ďalších zápasov ako dobré znamenie, predsa len sme vedeli, aký kvalitný je náš súper. Vždy sme sa dokázali dotiahnuť, ale napokon nám to nevyšlo. Boli silní na puku a veľmi dobre hrali v našej tretine. Je veľká škoda, že sme nedokázali získať aspoň bod,“ povedal skúsený útočník Peter Bartoš na webe hckosice.sk.

Liga majstrov – M-skupina – utorok:
HC Košice (SR) – SC Bern (Švaj.) 3:6 (0:1, 1:2, 2:3)

Góly: 31. Hričina (M. Dudáš, Boltun), 45. Boltun (Hričina), 54. Tibor Varga (Boltun, M. Dudáš) – 2. Hischier (Noreau, A. Berger), 21. Moser (Plüss), 35. Bodenmann, 41. Moser (Untersander, Blum), 53. A. Berger (Hischier, Plüss), 59. Arcobello (Rüfenacht)

vylúčení: 5-6 na 2 min, navyše J. Milý (Košice) 10 min osobný trest, presilovky: 3:3, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Zrnič, V. Baluška – Korba, Výleta, 3294 divákov

Zostavy:

Košice: Kopřiva – Deyl, Vašíček, Šmach, M. Dudáš, Matejka, E. Šedivý, I. Jankovič – T. Klíma, M. Bartánus, Bicek – G. Spilar, P. Bartoš, Suja – Hovorka, R. Hruška, Tibor Varga – J. Milý, Šoltés, Boltun – Hričina

Bern: Aebi – Blum, Kamerzin, Jobin, Untersander, Noreau, B. Gerber, Kreis, J. Krueger – Ebbett, Bodenmann, Moser – Rüfenacht, Arcobello, Scherwey – Plüss, Hischier, A. Berger – M. Müller, Reichert, Randegger

Výsledky ostatných utorkových zápasov v základných skupinách hokejovej Ligy majstrov 2016/2017:

D-skupina:

ZSC Zürich Lions (Švaj.) – ERC Ingolstadt (Nem.) 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

E-skupina:

HC Vítkovice Steel (ČR) – Kärpät Oulu (Fín.) 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

– Karol Sloboda 1+0, Ivan Baranka (obaja Vítkovice) 0+1

L-skupina:

Junosť Minsk (Biel.) – BK Mladá Boleslav (ČR) 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivan BarankaKarol SlobodaPeter BartošRostislav Čada
Firmy a inštitúcie HC Košice