Košice sú v Lige majstrov bez bodu, podľahli aj Linzu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
HC Košice
Zľava: Marc-Andre Dorion z Linzu a Peter Boltun z Košíc počas zápasu M-skupiny hokejovej Ligy majstrov 2016/2017. Košice, 20. august 2016. Foto: SITA/Ivan Fleischer

KOŠICE 20. augusta (WebNoviny.sk) – Hokejisti HC Košice neuspeli ani v druhom domácom súboji nového ročníka Ligy majstrov. Po prehre so švajčiarskym favoritom SC Bern 3:6 podľahli v Steel aréne aj rakúskemu Black Wings Linz 2:3 (0:0, 2:2, 0:1) a výrazne si skomplikovali šance na postup do play-off.

„Zlepšili sme sa vo všetkých činnostiach, ale, bohužiaľ, urobili sme rozhodujúcu chybu v tretej tretine. Mužstvo musím pochváliť za trvalý tlak a fyzickú prácu. Pracovať naďalej musíme na zakončení streleckých pozícií. Ich nevyužitie bol hlavný dôvod, prečo sme prehrali,“ skonštatoval po zápase tréner HC Košice Rostislav Čada na webe hckosice.sk. Jeho slová iba potvrdil trénera rakúskeho tímu Rob Daum: „Výrazne nás podržal brankár Ouzas. Chytal naozaj veľmi dobre a nebyť jeho, už v druhej tretine by bolo po zápase.”

Košičania na rozdiel od duelu s Bernom v sobotu nastúpili už aj s kapitánom Ladislavom Nagyom. Tridsaťsedemročný skvelý útočník s bohatými skúsenosťami z NHL sa pred sezónou vrátil zo Slovana Bratislava do rodných Košíc s cieľom pomôcť vlani bronzovému tímu Tipsport ligy na domácom aj medzinárodnom ľade.

Nagy, ktorý nastúpil vo formácii s Gabrielom Spilarom a centrom Jakubom Sujom a asistenciou sa podieľal na druhom góle domácich, si uvedomuje, že cesta k možnému postupu zo skupiny vedie len cez víťazstvo minimálne o dva góly na ľade Linzu. Košičania sa tam predstavia v utorok 23. augusta.

„Boli sme lepším mužstvom. Svedčí o tom takmer 40 našich striel, avšak padlo nám tam z toho len minimum. Hlavy však máme hore a do Rakúska cestujeme s cieľom vyhrať o dva góly. Zbrane rozhodne neskladáme a o postup sa ešte pobijeme,“ vravel Nagy aj pre klubový web HC Košice. Jakub Suja ho doplnil: „U nás sa radoval Linz, my za nimi vycestujeme s vedomím, že ešte stále nie je nič stratené a môžeme postúpiť. Pokúsime sa spraviť maximum pre to, aby sme súperovi prehru vrátili.“

Liga majstrov – M-skupina – sobota:

HC Košice (SR) – Black Wings Linz (Rak.) 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)

Góly: 33. Suja (Spilar, Deyl), 34. Spilar (Suja, Nagy) – 32. Hofer (Kirschläger), 40. Lebler, 51. Dasilva (Kirchschläger, Hisey)

Vylúčení: 3:7 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Deweerdt (Belg.), Baluška – Korba, Šefčík (všetci SR), 2071 divákov

Zostavy:

Košice:Habal – Deyl, Vašíček, E. Šedivý, I. Jankovič, Šmach, M. Dudáš, Matějka, Hričina – Suja, Nagy, Spilar – Bicek, Boltun, M. Bartánus – Tibor Varga, R. Hruška, Hovorka – Šoltés, P. Bartoš, J. Milý

Linz: Ouzas – Piche, Dorion, R. Lukas, Palin, Altmann, Kirchschläger, Fechtig, Mayrhauser – Lebler, McLean, Hofer – Broda, Hisey, Dasilva – Loik, Gaffal, Oberkofler – P. Lukas, Spannring, Moderer

Košičania v úvodnej tretine prestrieľali súpera 12:5, ale gól nedosiahli. Skóre otvorili hostia z Linza, keď v 23. min Hofer prekonal Habala v domácej bránke. Odpoveď košického tímu mohla byť blesková, ale šancu v oslabení „oceliari“ nepremenili. Vyrovnania sa dočkali v 33. min v presilovej hre. Suja dostal od Spilara výbornú prihrávku na úroveň útočných kruhov a pohotovou strelou medzi betóny prekonal Ouzasa – 1:1.

O minútu neskôr si úspešná dvojica vymenila úlohy, tentoraz presne zakončil Spilar – 2:1. Košickí hráči napokon neodchádzali po druhý raz do kabín s vedením. V 40. min vyrovnal Lebler a v 51. min poslal hostí druhýkrát do vedenia kanadský útočník Dasilva. V závere sa domáci tréner rozhodol pre hru bez brankára, ale nepriniesla želaný efekt. Košičania zohrali nešťastný zápas vzhľadom na to, že v ňom mali jednoznačnú prevahu a na strelecké pokusy dominovali 39:18.

Na čele M-skupiny CHL je zatiaľ suverénny švajčiarsky majster z Bernu, ktorý má z dvoch zápasov 6 bodov a skóre 9:4. Košice sú bez bodu na poslednom treťom mieste. Podľa formátu súťaže z každej zo 16 trojčlenných skupín pokračujú do play-off dva najlepšie tímy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Rostislav Čada
Firmy a inštitúcie HC Košice