Poprad sa dohodol s Dávidom Bondrom, splnil sa mu sen

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dávid Bondra
Zľava: Dávid Bondra z HK Poprad a Peter Hamerlík z HC Oceláři Třinec. Foto: archívne, SITA/Radoslav Maťaš

POPRAD 30. augusta (WebNoviny.sk) – Stále sa tvoriaci káder hokejistov HK Poprad pre nastávajúcu tipsportligovú sezónu najnovšie pribral útočníka Dávida Bondru a ruského obrancu Michaila Potechina. Syn slovenskej hokejovej legendy Petra Bondru, 24-ročný Dávid, doteraz pôsobil výlučne v zámorí v NCAA. Zámorský štýl hokeja je presne to, čo od neho očakávajú aj popradskí tréneri.

„Pre mňa je výhodou, že pán tréner Jonák pôsobil v Kanade a máme spoločný pohľad na hokej,“ uviedol Dávid Bondra na popradskom klubovom webe a doplnil: „Môj štýl hry by mal byť postavený na aktívnom korčuľovaní, mal by som plniť úlohu prvého forčekujúceho hráča. V Poprade mám veľa kamarátov či širokú rodinu. Hrať pred nimi bude super, splní sa mi tým veľký sen,“ pokračoval D. Bondra, ktorý v slovenskej súťaži hokej nikdy predtým nehral. „Pred niekoľkými rokmi som však nastúpil na turnaji v Bielorusku za reprezentačný mládežnícky výber Slovenska,“ dodal D. Bondra.

Rodák z Bijsku na juhozápadnej Sibíri Potechin, ktorý disponuje aj českým občianstvom, sa pripojil k podtatranskému tímu už počas predsezónneho „try outu“. Dvadsaťjedenročný hokejista strávil mládežnícke obdobie prevažne v českom Kladne, v sezóne 2012/2013 okúsil aj juniorskú súťaž MHL v drese Patriotu Budapešť. Prvým angažmánom Potechina v seniorskom hokeji bol v minulej sezóne bieloruský Vitebsk. „Potechin patrí medzi subtílnejších obrancov (176 cm, 84 kg), avšak trénerov oslovil skvelým korčuľovaním a aktívnou hrou smerom dopredu,“ informuje HK Poprad na svojom webe.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dávid Bondra
Firmy a inštitúcie HK Poprad