MS v hokejbale 3 na 3 organizácie WBHF aj so Slovákmi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hokejbal

BRATISLAVA 19. septembra (WebNoviny.sk) – V závere septembra od utorka 20. 9. do soboty 24. 9. sa uskutočnia v kanadskom Montreale majstrovstvá sveta v hokejbale organizácie WHBF vo formáte troch proti trom (3+1). Nebude na nich chýbať výber Slovenska, ktorý v základnej skupine nastúpi proti tímom Talianska, USA, Európy a Karibskej oblasti a v doplnkovom zápase si zmeria sily aj s Portugalskom, body zaň sa budú rátať do konečnej tabuľky. Dvaja najlepší zo skupiny postúpia do play-off a do A-kategórie. O titul sa pobije 16 výberov z celého sveta.

Obhajcami sú Kanaďania, ktorí vlani v bratislavskej Petržalke vo finále zdolali práve Slovákov. Ženy SR sa v Kanade nepredstavia, pred rokom boli zlaté. V kategórii masters budú účinkovať veteráni SR, stretnú sa s Kanadou, USA, Québecom a Talianskom.

V Montreale sa WBHF rozrastie o najmenej šesť členov. Nováčikmi na MS budú Francúzsko, Izrael, výber Ázie, Québec, Haiti a Hongkong. V drese Ázie budú hrať hokejbalisti z Vietnamu, Kambodže a Číny. V roku 2018 by už tieto krajiny na šampionáte mohli postaviť samostatné tímy.

Program tímov SR na hokejbalových MS formátu 3 na 3 organizácie WBHF 2016:
základné skupiny:

utorok 20. septembra: Slovensko – Taliansko (masters, 1.00 h už v stredu SELČ), Portugalsko – Slovensko (muži, 2.00 už v stredu)

streda 21. septembra: Québec – Slovensko (masters, 1.00 už vo štvrtok), Slovensko – Európa (muži, 4.00 už vo štvrtok)

štvrtok 22. septembra: USA – Slovensko (muži, 16.00), Slovensko – Kanada (masters, 18.00), Slovensko – Taliansko (muži, 19.00), USA – Slovensko (masters, 21.00), Slovensko – Karibská oblasť (muži, 24.00)

play-off:

piatok 23. septembra: štvrťfinále a semifinále muži a masters (od 17.30)

sobota 24. septembra: o 3. miesto a finále muži a masters (od 15.00)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať