Brankár Halák v NHL dochytal, smeruje na farmu Islanders

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jaroslav Halák
Jeden zo zákrokov brankára New Yorku Islanders Jaroslava Haláka počas utorňajšieho zápasu NHL proti Pittsburghu, ktorý však pre zranenie nedochytal. New York, 8. marec 2016. Foto: SITA/AP

NEW YORK 31. decembra (WebNovinky.sk) – Pôsobenie slovenského brankára Jaroslava Haláka v tíme NHL New York Islanders sa predbežne skončilo.

Deň po tom, čo „ostrovania“ umiestnili Haláka na waiver listinu nechránených hráčov, sa 31-ročný ružinovský odchovanec musel porúčať na farmu v AHL do mužstva Bridgeport Sound Tigers. Je to dôsledok toho, že po Halákovi v stanovenej lehote 24 hodín nesiahol žiadny klub NHL. Informovala o tom organizácia NY Islanders na svojej twitterovej prezentácii.

Halák má platný kontrakt do konca ročníka 2017/2018 s nemalým príjmom 4,5 milióna dolárov ročne. V tejto sezóne sa mu však veľmi nedarí: v 21 zápasoch, do ktorých zasiahol, dosiahol iba 6 víťazstiev s priemerom 3,23 inkasovaného gólu a 90,4-percentnou úspešnosťou zásahov. V minulostich chytal aj za Washington, St. Louis a Montreal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jaroslav Halák
Firmy a inštitúcie New York Islanders