Green Day zverejnili vianočnú skladbu Xmas Time Of The Year

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Green Day
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 25. decembra (WebNoviny.sk) – Americká punk-rocková kapela Green Day vo štvrtok 24. decembra zverejnila sviatočne ladený singel s názvom Xmas Time Of The Year.

Členovia skupiny informovali svojich fanúšikov a fanúšičky o novej piesni prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter, kde im zároveň popriali príjemné prežitie sviatkov. O text sa postaral frontman kapely Billie Joe Armstrong. Ide o prvú skladbu, ktorú kalifornská formácia zverejnila od roku 2014. Poslednú novinku s názvom State Of Shock totiž predstavili ešte v apríli toho roka, keď vyšla v rámci kompilácie Demolicious.

Green Day vznikli v druhej polovici 80. rokov minulého storočia. Čoskoro sa im podarilo získať nahrávaciu zmluvu s vydavateľstvom Lookout! Records a ponúkli EP nahrávku 1,000 Hours (1989) a album 39/Smooth (1990). V roku 1990 skupinu opustil Al Sobrante a za bicími ho nahradil Tré Cool (vlastným menom Frank Edwin Wright III), ktorý debutoval na druhom štúdiovom albume formácie s názvom Kerplunk (1992). Po vydaní ďalšej nahrávky Dookie (1994) sa Green Day udomácnili na mainstreamovej scéne. Po nej nasledovali štúdiovky Insomniac (1995), Nimrod (1997), Warning (2000), American Idiot (2004), 21st Century Breakdown (2009) a trilógia Uno! (2012), Dos! (2012) a Tré! (2012). Na celom svete doteraz predali viac ako 75 miliónov kópií albumov a na svojom konte majú päť cien Grammy. V kapele v súčasnosti hrajú okrem spomínaného bubeníka a Billie Joe Armstronga (spev, gitara) aj Mike Dirnt (basgitara, vokály) a Jason White (gitara, vokály). Tento rok v apríli ich uviedli do Rock’n’rollovej siene slávy.

Informácie pochádzajú z webstránok www.billboard.com, www.nme.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Billie Joe Armstrong