Video: Bono vystúpil na Štedrý deň na ulici v Dubline

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bono
Bono zaspieval skladby When Love Comes To Town a Every Breaking Wave. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 26. decembra (WebNoviny.sk) – Líder írskej kapely U2 Bono vystúpil na Štedrý deň v uliciach Dublinu. Päťdesiatpäťročný interpret sa zapojil do dobročinnej akcie na pomoc ľuďom bez domova, ktorá sa v hlavnom meste Írska koná každoročne. Spolu s Bonom sa na ulici predstavili napríklad aj hudobník Hozier, spevák Ronan Keating či líder formácie The Frames Glen Hansard.

Kým Bono zaspieval skladby When Love Comes To Town a Every Breaking Wave, jeho kolega Hozier ponúkol hit Take Me To Church. Počas vystúpenia sa pri umelcoch zastavilo množstvo ľudí, ktorí sa so zážitkom pochválili na sociálnych sieťach či na službe YouTube.

Bono

, vlastným menom Paul David Hewson, sa preslávil v spomínanej skupine U2, ktorá vznikla v roku 1976 a patrí k najúspešnejším kapelám na svete. Na konte majú 13 štúdioviek, pričom v súčasnosti už pracujú na ďalšom albume s názvom Songs Of Experience.

Medzi ich najväčšie hity patria skladby Sunday Bloody Sunday, One, With Or Without You, Where The Streets Have No Name, Staring At The Sun, Beautiful Day, Vertigo či Sometimes You Can’t Make It On Your Own. Pieseň Ordinary Love, ktorú napísali pre film Mandela: Dlhá cesta k slobode (2013), získala Zlatý glóbus a nomináciu na Oscara. Na konte majú už 22 cien Grammy a v roku 2005 ich uviedli do Rock’n’rollovej siene slávy.

Informácie pochádzajú z webovej stránky www.nme.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe BonoGlen Hansard
Firmy a inštitúcie WBN