Posledný Bowieho album Blackstar vedie britský rebríček

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
David Bowie
Britský hudobník David Bowie uverejnil štyri novinky. Foto: SITA/AP

Londýn 15. januára (WebNoviny.sk) – Posledný album britského rockového hudobníka Davida Bowieho „Blackstar“, vydaný dva dni pred smrťou tohto umelca a v deň jeho 69. narodenín, sa vyšplhal na prvé miesto britského rebríčka albumov. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Podľa dnešného oznámenia je medzi 40 najpredávanejšími albumami v Británii desať Bowieho albumov. Spevák a skladateľ David Bowie zomrel v nedeľu 10. januára na rakovinu.

Z albumu „Blackstar“, ktorého texty hĺbajú nad životom a smrťou, sa predalo takmer 150.000 nosičov všetkých druhov. Bowie tak má už svoj desiaty album na prvej priečke rebríčka a pripravil o prvenstvo aj album „25“ britskej speváčky Adele.

Posledný album tohto legendárneho Brita „Blackstar“ je plný symboliky, ktorá naznačuje, že umelec vedel o svojom blížiacom sa konci. Album je čiastočne jazzový, obsahuje však aj prvky industriálneho rocku, folkpopu, baladických kompozícií či hip-hopu.

Medzi TOP 40 albumami je na piatom mieste Bowieho výber „Nothing Has Changed“, na 11. mieste „The Best of 1969/1974“, na 14. priečke „Hunky Dory“, na 17. priečke „The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars“ a na 18. mieste „Best of Bowie“.

V rebríčku TOP 40 sa nachádzajú aj Bowieho albumy „Aladdin Sane“, „The Next Day“, „Low“ a „Diamond Dogs“.

Video: David Bowie – Blackstar

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe David Bowie