Janka Kozáková & Mukatado a Lipa majú klip spoločnej piesne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Mukatado
Kapela Mukatado vypustila do éteru skladbu Líščie údolie, ktorú nahrala s Lenkou Dusilovou. Skladba pochádza z albumu Iba láska. Foto: facebook.com/pages/MUKATADO/41805592227

BRATISLAVA 20. januára (WebNoviny.sk) – Slovenský spevák Peter Lipa a Janka Kozáková & Mukatado zverejnili na portáli YouTube videoklip ku spoločnej skladbe Vekový rozdiel. Krátke video ponúka zábery na hudobníkov v nahrávacom štúdiu.

Nahrávali sme to v lete, keď bolo vonku 38 stupňov a nemohli sme zapnúť klímu, aby ju nebolo počuť v mikrofónoch. Takže sme sa pri tom celkom zapotili,“ priblížila nakrúcanie videoklipu Janka Kozáková. „Nechcela som žiadne strojené scény, ani umelé klipy. Chcela som, aby fanúšikovia mohli nahliadnuť do zákulisia našej práce, vidieť tú atmosféru, štúdio. Takže je to vlastne také ‚making of‘ z nahrávania pesničky. Nakoniec sme to dali na tretíkrát a chvalabohu to stačilo,“ uviedla tiež mladá speváčka. O text piesne, ktorú interpreti zverejnili vlani na jeseň, sa postaral Rudolf Rusiňák, hudbu zložila speváčka.

Skupina Mukatado

vznikla v roku 2001 v Banskej Bystrici. V roku 2009 vydali debutový album Vo výšinách, z ktorého pochádza aj singel Ja sa mám. S piesňou sa dostali do súťaže Eurovision Song Contest 2009. Druhá štúdiovka Iba láska (2013) obsahuje 14 piesní, na ktorých spolupracovali aj Robo Opatovský, Lenka Dusilová či Oľga Záblacká.

Peter Lipa

má na konte štúdiovky Neúprosné ráno (1983), That’s The Way It Is (1990), Naspäť na stromy (1995), Spirituals (1997), La La La (1998), Čierny Peter (1998), Bistro (2000), … v najlepších rokoch (2001), Beatles in Blue(s) (2002), Lipa spieva Lasicu (2005) či 68 (2012). V spolupráci s inými umelcami sa podpísal pod albumy Peter Cardarelli’s – Bratislava Blue (1999) či Jana Kirschner, Peter Lipa, Boboš Procházka (2005). Získal napríklad Krištáľové krídlo, Cenu prezidenta republiky SR a vyhlásili ho za najlepšieho džezového speváka v Európe.

Informácie pochádzajú od manažérky kapely Andrey Pivarčiovej a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jana KirschnerLenka DusilováPeter LipaRobo Opatovský