Zomrel spevák Colin Vearncombe, autor hitu Wonderful Life

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Colin Vearncombe
Colin Vearncombe Foto: facebook.com/blackakacolinvearncombe

BRATISLAVA 27. januára (WebNoviny.sk) – Vo veku 53 rokov zomrel anglický spevák Colin Vearncombe, známy pod pseudonymom Black. Interpret podľahol zraneniam, ktoré utrpel 10. januára pri dopravnej nehode v Írsku.

Autor hitu Wonderful Life si vtedy vážne poranil hlavu, pričom lekári ho museli uviesť do umelého spánku. Naposledy vydýchol v utorok v kruhu svojej rodiny. Smutnú správu potvrdili manželka Camilla a traja synovia zosnulého, ktorí sa tiež poďakovali personálu nemocnice v meste Cork za starostlivosť o speváka.

Colin Vearncombe

sa narodil 26. mája 1962 v Liverpoole. Preslávil sa vďaka spomínanému hitu Wonderful Life z jeho rovnomenného debutového albumu z roku 1987, ktorý sa umiestnil na tretej priečke britského albumového rebríčka.

Nadviazal naň štúdiovkami ako napríklad Comedy (1988), Black (1991), Are We Having Fun Yet? (1993), The Accused (1999), Smoke Up Close (2002), Between Two Churches (2005), The Given (2009), Water On Stone (2009) či naposledy nahrávkou Blind Faith, ktorú vydal minulý rok. Na konte má tiež reedíciu albumu Wonderful Life (2013) a päť kompilácií. Medzi jeho zrejme najznámejšie skladby patria tiež Sweetest Smile, Everything’s Coming Up Roses, I’m Not Afraid či You’re A Big Girl Now.

Informácie pochádzajú z webstránky www.bbc.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia