Najpredávanejšou interpretkou roka 2015 je Adele

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Adele
Režisérom klipu k piesni Hello, v ktorom si okrem 27-ročnej Adele zahral aj Tristan Wilds, je Xavier Dolan. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 8. februára (WebNoviny.sk) – Anglická speváčka Adele je podľa Medzinárodnej federácie fonografického priemyslu (IFPI) celosvetovo najpredávanejšou interpretkou roka 2015. Dvadsaťsedemročná rodáčka z Londýna sa zaslúžila o prvenstvo vďaka albumu 25, ktorý vydala vlani 20. novembra a tiež hitu Hello.

Adele je treťou držiteľkou tohto titulu, o ktorom IFPI rozhoduje na základe predaja fyzických nosičov, streamovania i sťahovania nahrávok. Výkonná riaditeľka organizácie Frances Moore označila speváčkin vlaňajší úspech za fenomenálny. Zoznamu najpredávanejších interpretov za rok 2014 vládla speváčka Taylor Swift a za rok 2013 zas chlapčenská skupina One Direction.

V najnovšom rebríčku za Adele nasleduje 24-ročný spevák a hudobník Ed Sheeran, ktorý má na konte albumy + (2011) a x (2014). Tretie miesto patrí spomínanej 26-ročnej Taylor Swift, ktorá vydala svoj zatiaľ posledný album 1989 v októbri 2014. Do top 10 sa pritom dostali aj Justin Bieber, One Direction, Coldplay, Maroon 5, Sam Smith, Drake a The Weeknd.

Top 10 celosvetovo najpredávanejších interpretov za rok 2015 podľa IFPI:

1. Adele

2. Ed Sheeran

3. Taylor Swift

4. Justin Bieber

5. One Direction

6. Coldplay

7. Maroon 5

8. Sam Smith

9. Drake

10. The Weeknd

Informácie pochádzajú z webstránky www.ifpi.org.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe AdeleEd SheeranJustin BieberSam SmithTaylor SwiftThe Weeknd