Bob Dylan pripravuje nový album

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bob Dylan
Bob Dylan vystúpi 27. júna v Košiciach Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 15. februára (WebNoviny.sk) – Americký hudobník Bob Dylan pracuje na novom štúdiovom albume. Hudobnému magazínu Billboard to v rozhovore prezradil zvukový inžinier a producent Al Schmitt, ktorý s hudobníkom spolupracoval aj na jeho predchádzajúcej, už 36. nahrávke, Shadows in the Night (2015). Podľa jeho slov interpret nahráva novú hudbu v Capitol Studios v Hollywoode, kde svojho času pracoval aj Frank Sinatra.

Ide mu to skvele. Znie výborne, jeho nálada v štúdiu je skvelá,“ povedal a dodal: „Máme sa dobre. Sme ako dve staré topánky, ktorým je spolu príjemne.“ Prezradil tiež, že novinka bude zostavená z coververzií známych piesní, tak ako to bolo aj v predošlom štúdiovom albume.

Sedemdesiatštyriročný

Bob Dylan

, vlastným menom Robert Allen Zimmerman, založil prvú kapelu už na strednej škole. V roku 1962 vydal debutový, eponymný album, pričom v súčasnosti má na konte 36 štúdiových nahrávok. Medzi Dylanove najznámejšie piesne patria napríklad Blowin‘ In The Wind, The Times They Are A-Changin’, Subterranean Homesick Blues, Tangled Up In Blue, Knockin‘ On Heaven’s Door či Just Like A Woman.

V roku 1988 ho uviedli do Rock’n’rollovej siene slávy, o tri roky neskôr si prevzal Grammy za celoživotný prínos. V roku 2008 dostal Pulitzerovu cenu. Svojho jediného Oscara a jediný Zlatý glóbus dostal za pieseň Things Have Changed z filmu Skvelí chlapci (2000). Americký magazín Rolling Stone zaradil jeho hit Like A Rolling Stone na prvé miesto rebríčka 500 najlepších skladieb všetkých čias.

Informácie pochádzajú z webstránok www.nme.com, www.billboard.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Bob DylanFrank Sinatra