Zomrel hudobník Keith Emerson, pravdepodobne sa zastrelil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Keith Emerson
Keith Emerson Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 12. marca (WebNoviny.sk) – Vo veku 71 rokov zomrel klávesista a hudobný skladateľ Keith Emerson. Spoluzakladateľ anglickej rockovej skupiny Emerson, Lake & Palmer skonal v piatok vo svojom dome v Santa Monice v dôsledku strelného poranenia hlavy. Ako uviedol hovorca santamonickej polície Rudy Camarena, prípad v súčasnosti vyšetrujú ako samovraždu.

„Keith bol jemná duša, ktorého láska k hudbe a vášeň k vystupovaniu ako klávesistu zostane neprekonateľná po mnoho rokov. Bol priekopníkom a inovátorom, ktorého hudobná genialita sa dotkla každého vo svete rocku, klasickej hudby aj džezu,“ uviedol na svojej webstránke bubeník spomínanej formácie Carl Palmer. Informácia o smutnej správe sa objavila aj na oficiálnom konte kapely na sociálnej sieti Facebook, kde členovia zároveň požiadali fanúšikov a média o rešpektovanie súkromia smútiacej rodiny.

Keith Noel Emerson

sa narodil 2. novembra 1944 v anglickom grófstve West Yorkshire. Preslávil sa pôsobením v spomínanej skupine Emerson, Lake & Palmer, ktorá aktívne pôsobila najmä v 70. rokoch minulého storočia. Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako Karn Evil 9, Lucky Man či Tarkus. Spoločne nahrali deväť štúdioviek, pričom dosiaľ posledná s názvom In The Hot Seat vznikla v roku 1994. Emerson neskôr pôsobil aj ako sólový hudobník. V roku 2004 vydal autobiografiu s názvom Pictures of an Exhibitionist.

Informácie pochádzajú z webstránok www.carlpalmer.com, www.bbc.com, z agentúry Reuters a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia