Lucie Bílá vydáva narodeninový album so 16 známymi piesňami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lucie Bílá
Česká speváčka Lucie Bílá. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 7. apríla (WebNoviny.sk) – Fanúšikovia a fanúšičky českej speváčky Lucie Bílej sa môžu tešiť na hudobnú novinku s názvom Velké hity pro slavnostní chvíle. Narodeninová kompilácia, ktorá vyjde 8. apríla, bude obsahovať celkovo šestnásť známych skladieb.

„Legendárne albumy Lucie Bílej – od Missariel cez Jampadampa po Woman – tak isto ako jej nezabudnuteľné postavy v muzikáloch Dracula, Johanke alebo Carmen, patria medzi to najcennejšie, čím Monitor, český archív Warner Music, disponuje. Predstavujú esenciu toho, čo Lucie znamená pre našu národnú identitu v pop music,“ uviedol riaditeľ spoločnosti Vladimír Kočandrle.

Lucie Bílá

, vlastným menom Hana Zaňáková, má na konte albumy ako Missariel (1992), Lucie Bílá (1994), Úplně nahá (1999), Jampadampa (2003), Němcová (2010), Bílé Vánoce Lucie Bílé (2010), Modi (2012) či Recitál (2014). Držiteľka množstva ocenení už stihla účinkovať napríklad v muzikáloch Dracula, Krysař, Johanka z Arku, Romeo a Julie, Carmen či Aida, ale tiež v snímkach Fontána pre Zuzanu 2 (1993), Princezna ze mlejna (1994), Líbáš jako Bůh (2009), V perine (2011), Babovřesky (2013) alebo Babovřesky 3 (2015). Medzi jej najznámejšie hity patria piesne ako Láska je láska, Trouba, Miluji tě alebo eSeMes.

Rodáčka z Otvovíc oslavuje 7. apríla 50. narodeniny. Okrem už spomínanej kompilácie sa 8. apríla dostane na trh aj nový album Hana, ktorý producentsky zastrešil Martin Šrámek. Popri Bílej sa na ňom predstavia aj speváčky Katarína Knechtová a Celeste Buckingham.

Tracklist albumu Lucie Bílá – Velké hity pro slavnostní chvíle:

1. Ave Maria

2. Krůpěj tvá

3. Útěk

4. Tiché Gloria

5. Touha

6. Čas

7. Láska je kýč

8. Kéž sílu mám

9. Adagio

10. Doufám

11. Lásko máš modrý stín

12. Už nikdy víc

13. Most přes minulost

14. Nebe to ví

15. Desatero

16. Pie Jesu

Informácie pochádzajú od Renáty Tomášovej z vydavateľstva Warner Music a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Celeste BuckinghamKatarína KnechtováLucie Bílá