Metallica plánuje tento rok vydať svoju desiatu štúdiovku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
James Hetfield
James Hetfield - frontman skupiny Metallica. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 11. apríla (WebNoviny.sk) – Americká heavymetalová formácia Metallica plánuje tento rok vydať svoju desiatu štúdiovku. V rozhovore pre americký magazín Vulture to prezradil bubeník Lars Ulrich.

„Niekedy v budúcnosti príde album. Nie príliš skoro, ale už sme skoro tam. Ak sa nič vážne nestane, vyjde tento rok,“ povedal, pričom naznačil, že by s ním mohli byť hotoví ešte počas jari. „Neviem, čo ďalšie povedať. Ešte nemáme vymyslený názov, ale máme kopu piesní. Znie to ako Metallica, všetko je dobré,“ dodal 52-ročný hudobník. O tom, že kapela nahráva ďalší album pritom verejnosť už vlani v októbri informoval frontman James Hetfield.

Metallica

vznikla v roku 1981 v Los Angeles a momentálne jej zostavu okrem spomínaných Hetfielda a Ulricha tvoria aj gitarista Kirk Hammett a basgitarista Robert Trujillo. Debutovali v roku 1983 albumom Kill ‚Em All, po ktorom nasledovali štúdiovky Ride The Lightning (1984), Master Of Puppets (1986), …And Justice For All (1988), Metallica (1991), Load (1996), Reload (1997), St. Anger (2003) a Death Magnetic (2008).

Okrem toho majú na konte aj spoločný album s Louom Reedom s názvom Lulu (2011). V roku 2013 kapela zverejnila snímku Metallica: Through The Never, ktorú nakrútil režisér a fanúšik kapely Nimród Antal. Dokument v 3D formáte prináša netradičný pohľad na dianie na javisku aj v zákulisí, a to prostredníctvom príbehu jedného z členov štábu, mladíka Tripa, ktorého stvárnil Dane DeHaan.

Informácie pochádzajú z webstránky www.vulture.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia