Zomrel Billy Paul, preslávila ho skladba Me And Mrs. Jones

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Billy Paul
Billy Paul (uprostred) Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 25. apríla (WebNoviny.sk) – Vo veku 81 rokov skonal v nedeľu americký soulový spevák Billy Paul, ktorého preslávila predovšetkým skladba Me And Mrs. Jones. Ako informoval jeho manažér, interpret zomrel doma v mestečku Blackwood v štáte New Jersey na rakovinu pankreasu.

Billy Paul

, vlastným menom Paul Williams sa narodil 1. decembra 1934 vo Philadelphii a hudbe sa venoval už od detstva, pričom ako jedenásťročný vystúpil v jednom z miestnych rádií. Neskôr začal spievať v džezových kluboch spolu s interpretmi ako Charlie Parker, Nina Simone či Miles Davis.

V roku 1952 vydal svoj prvý singel Why Am I / That’s Why I Dream. Svoj debutový album Feelin‘ Good At The Cadillac Club však vydal až v roku 1968. Nasledovali nahrávky ako Ebony Woman (1970), Going East (1971), 360 Degrees Of Billy Paul (1972), War Of The Gods (1973), Got My Head On Straight (1975), When Love Is New (1975), Let ‚Em In (1976), Only The Strong Survive (1977), Lately (1985) či Wide Open (1988).

Spomínaný hit Me And Mrs. Jones pochádza zo štúdiovky 360 Degrees Of Billy Paul, pričom Paul s ním dobyl rebríček Billboard a získal zaň cenu Grammy. Skladbu prespievalo viacero iných interpretov ako napríklad Michael Bublé či Sarah Jane Morris.

Informácie pochádzajú z webstránok www.people.com a www.billypaul.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Michael BubléNina Simone