The Edge z U2 zahral v Sixtínskej kaplnke vo Vatikáne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
U2
Írska skupina U2. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 1. mája (WebNoviny.sk) – Írsky hudobník The Edge z kapely U2 sa stal prvým rockovým hudobníkom, ktorý vystúpil v Sixtínskej kaplnke vo Vatikáne.

Stalo sa tak v sobotu, pričom publikum tvorilo približne 200 lekárov, vedcov a filantropov, ktorí sa zúčastnili na konferencii s názvom Cellular Horizons. Päťdesiatštyriročný The Edge predviedol celkovo štyri skladby – Yahweh, Ordinary Love, Walk On od U2 a If It Be Your Will od Leonarda Cohena, pričom ho sprevádzal sedemčlenný chlapčenský zbor.

The Edge

, vlastným menom David Howell Evans, sa preslávil v spomínanej skupine U2, ktorá vznikla v roku 1976 a patrí k najúspešnejším kapelám na svete. Na konte majú trinásť štúdioviek, pričom v súčasnosti pracujú na ďalšom albume s názvom Songs Of Experience. Medzi ich najväčšie hity patria skladby Sunday Bloody Sunday, One, With Or Without You, Where The Streets Have No Name, Staring At The Sun, Beautiful Day, Vertigo či Sometimes You Can’t Make It On Your Own. Spomínaná pieseň Ordinary Love, ktorú napísali pre film Mandela: Dlhá cesta k slobode (2013), získala Zlatý glóbus a nomináciu na Oscara. Na konte majú už 22 cien Grammy a v roku 2005 ich uviedli do Rock’n’rollovej siene slávy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia