Beyoncé po šiesty raz dobyla albumový Billboard

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Americká speváčka Beyoncé
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 2. mája (WebNoviny.sk) – Americká speváčka a herečka Beyoncé debutuje so svojou šiestou sólovkou Lemonade (2016) na prvej priečke amerického albumového rebríčka Billboard 200. Rovnaký úspech dosiahla aj s predchádzajúcimi piatimi albumami, a stala sa tak jediným interpretom, ktorý debutoval na vrchole Billboardu s prvými šiestimi štúdiovkami.

Je tiež jediným umelcom, ktorý sa dostal na prvé miesto tohto rebríčka s prvými šiestimi štúdiovkami. Navyše, ešte ako členka skupiny Destiny’s Child dobyla Billboard 200 aj s albumom Survivor (2001). Z Lemonade sa v prvom týždni predalo 653-tisíc kópií, pričom šlo iba o digitálne verzie, keďže nahrávka sa vo fyzickej podobe dostane na trh až 6. mája. Ide taktiež o najlepší tohtoročný výsledok v týždennej predajnosti.

Tridsaťštyriročná

Beyoncé Giselle Knowles-Carter

začala hudobnú kariéru v 90. rokoch minulého storočia ako členka spomínanej skupiny Destiny’s Child, s ktorou má na konte štyri štúdiovky, no neskôr sa vydala na sólovú dráhu. Ako sólistka uviedla na trh albumy Dangerously In Love (2003), B’Day (2006), I Am… Sasha Fierce (2008), 4 (2011), Beyoncé (2013) a spomínaný Lemonade (2016). Jedna z najlepšie zarábajúcich interpretiek na svete získala už 20 cien Grammy, tri z nich ešte ako členka Destiny’s Child, ostatné ako sólová interpretka. Ako herečka sa predstavila napríklad v snímkach Austin Powers v Zlatom úde (2002), Pokušenie (2003), Ružový panter (2006), Dreamgirls (2006), Cadillac Records (2008) či Posadnutá (2009). Jej manželom je rapper Jay Z, s ktorým má dcéru Blue Ivy.

Informácie pochádzajú z webstránky www.billboard.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Beyoncé