Najlepšie platenou americkou speváčkou je Taylor Swift

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Taylor Swift
Speváčka Taylor Swift počas odovzdávania iHeart Radio Music Awards, ktoré ovládla a odniesla si tri ceny. Los Angeles, 29. marec 2015. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 7. mája (WebNoviny.sk) – Americká speváčka Taylor Swift je podľa magazínu Billboard najlepšie platenou interpretkou minulého roka v Spojených štátoch amerických. Dvadsaťšesťročná rodáčka z Readingu v Pennsylvánii zarobila v krajine 73,5 milióna amerických dolárov (v prepočte približne 64,4 milióna eur), pričom len za turné k albumu 1989 (2014) si pripísala na konto 61,7 milióna dolárov (v prepočte 54,1 milióna eur).

Na druhej priečke v zozname najlepšie platených interpretov, interpretiek a kapiel minulého roku v USA je country spevák Kenny Chesney s príjmami 39,8 milióna dolárov. Za ním nasledujú The Rolling Stones (39,6 milióna dolárov), Billy Joel (31,7 milióna dolárov) a prvú päticu uzatvára formácia One Direction s príjmami 24,2 milióna dolárov.

Do prvej desiatky sa dostali aj Dead & Company (23,8 milióna dolárov), Luke Bryan (23,1 milióna dolárov), U2 (21,8 milióna dolárov), Adele (20,5 milióna dolárov) a Maroon 5 (19,2 milióna dolárov). Spomínaná Adele je pritom interpretkou, ktorá z predaja albumov zarobila vlani v USA najviac, a to 16,3 milióna dolárov. Nad desať miliónov dolárov si vlani v USA pripísali na konto napríklad aj Shania Twain, Madonna, Elton John, Ed Sheeran či Britney Spears.

Informácie pochádzajú z webovej stránky www.billboard.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Britney SpearsEd SheeranElton JohnShania TwainTaylor Swift