Justin Timberlake vystúpi na Eurovision Song Contest

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Justin Timberlake
Justin Timberlake Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 9. mája (WebNoviny.sk) – Americký spevák Justin Timberlake vystúpi na Eurovision Song Contest. Oznámila to Európska vysielacia únia, ktorá je organizátorom známej hudobnej súťaže.

Tridsaťpäťročný rodák z Memphisu sa tak stal prvým nesúťažiacim hudobníkom v histórii Eurovízie, ktorý v rámci nej vystúpi. Interpret sa na pódiu predstaví na Veľkom finále 14. mája, počas ktorého zaspieva svoj najnovší singel Can’t Stop the Feeling, ktorý zverejnil 5. mája.

Justin Timberlake: Can’t Stop the Feeling

„Toto je fantastická príležitosť. Sme veľmi šťastní a nadšení, že práve Justin Timberlake a jeho kapela počas našej šou vystúpia s jeho novou skladbou. Špeciálnejšie je to aj vďaka tomu, že s ním na nej spolupracovali švédski pesničkári Max Martin a Shellback,“ uviedol Sven Stojanovic, producent tohtoročnej šou.

Justin Randall Timberlake

odštartoval kariéru v zábavnom priemysle už ako dieťa. Najprv pôsobil v televíznej šou The Mickey Mouse Club, kde stretol budúceho kolegu zo skupiny ‚N Sync JC-ho Chaseza. Práve v tejto formácii sa dostal do povedomia verejnosti. V roku 2002 vydal debutovú sólovú štúdiovku Justified so singlami ako Cry Me A River či Rock Your Body a úspech zaznamenal aj s druhou nahrávkou FutureSex/LoveSounds (2006).

V roku 2013 vydal albumy The 20/20 Experience a The 20/20 Experience – 2 of 2. Počas kariéry získal deväť cien Grammy, tri BRIT Awards či štyri ceny Primetime Emmy. Okrem hudby sa venuje i herectvu. Účinkoval napríklad v snímkach Mimo zákona (2005), V reťaziach (2006), Alpha Dog (2006), Vymedzený čas (2011), Mrcha učiteľka (2011), Ide len o sex (2011), Späť v hre (2012), Hra na hrane (2013) či Vnútri Llewyna Davisa (2013).

Víťazom 60. ročníka sa stal Švéd Mans Zelmerlow, vďaka čomu sa tento ročník Eurovision Song Contest odohráva v Štokholme. Semifinálové kolá sa budú konať 10. a 12. mája, podujatie vyvrcholí 14. mája.

Informácie pochádzajú z webstránky www.eurovision.tv a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Justin Timberlake