Le Payaco a Swan Bride zahrajú v Bratislave, vstup je zdarma

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Le Payaco
Foto: Le Payaco

BRATISLAVA 4. mája (WebNoviny.sk) – Slovenské kapely Le Payaco a Swan Bride zahrajú 20. mája na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Vstup na podujatie, na ktorého organizácii sa podieľa televízia MTV Rocks, je zdarma. Zo záznamov oboch koncertov vzniknú videoklipy.

„Tešíme sa na koncert na jednom z najkrajších námestí v centre nášho rodného mesta. Keďže sme neďaleko vyrastali a zahrali aj jeden z prvých gigov Le Payaco v bývalom Danglári (dnes Verne), budú sa nám pravdepodobne vynárať spomienky na zlaté časy MTV a zásah polície na našich fanúšikov, ktorí sa, žiaľ, na náš koncert nedostali, a tak sa bavili pred Danglárom, sledujúc koncert cez podnikové okná,“ zaspomínal si líder kapely Tomáš Sloboda.

Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť na staršie i nové skladby a najmä na piesne o láske. „Svet okolo začína podliehať nenávisti a jediné, čo nás zachráni, je láska. S láskou hrať, tancovať, vstávať, robiť, žúrovať a milovať,“ vyjadril sa basgitarista Martin Stempel, ktorého v trojčlennej zostave formácie okrem Slobodu dopĺňa bubeník Juraj Vitéz.

Kapela

Le Payaco

vznikla v roku 1996. Do ukončenia činnosti v roku 2006 stihli vydať štyri albumy – Le Payaco (1999), Okná vesmíru dokorán (2001), Niečo je zlodej (2003) a Všetko sa dá zjesť (2005). Okrem toho majú na konte EP nahrávku Za lyžicu medu (2002) a dva po anglicky naspievané single She/Punkrock Girl (2004) a Truest Kind/Turn Around (2004).

Medzi najznámejšie skladby formácie patria piesne ako Dobrý večer priatelia, Sadni si mi na kolená, Ochorel som smútkom belasým, Šarm a štýl, Nesmrteľne jedovatá, Osol, Horská chata, Pes, priateľ môj, Za vodou, Čiernobiely svet, Intelektuál, Všetko sa dá zjesť, Popový dážď alebo Večierky firemné. V roku 2006 sa formácia rozhodla ukončiť činnosť a jednotliví členovia si založili vlastné sólové projekty (Sounds Like This, Diego či Datasystem). Po päťročnej prestávke sa Le Payaco vrátili v júli 2011 na scénu comebackovým vystúpením na festivale Pohoda v Trenčíne. Vlani vydali album Dnes je ten deň.

Swan Bride

na scéne debutovali v roku 2007 EP nahrávkou Monsters In Your Drawers so singlami Alternate Ego a Mad Romance, ktoré zaujali aj Rádio_FM. Pätica muzikantov zo Žiliny naň nadviazala albumom s jednoduchým názvom 2 (2010). Na konte majú tiež eponymný album z roku 2012 a EP nahrávku Swan Songs (2015). Skupina absolvovala koncertné šnúry na Slovensku alebo v Českej republike, predstavila sa na festivaloch Pohoda, Rock for People či Grape, v Bratislave robila predskokana Marilynovi Mansonovi a vo Viedni skupinám The Foals a The Horrors.

Informácie pochádzajú od Jána Papača a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Tomáš Sloboda