Karel Gott sa má dobre a dúfa, že zvládne prísnu diétu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Karel Gott
Karel Gott Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 12. mája (WebNoviny.sk) – Populárny český spevák Karel Gott sa zotavuje po nedávnej operácii brušnej dutiny, má sa dobre a teší sa na návrat do normálneho života po úspešnej terapii nádorového ochorenia lymfatických uzlín.

Gott prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí priaznivcov v týchto dňoch pozdravil a ubezpečil ich, že sa o neho nemusia obávať. Operácia prebehla dobre a bez komplikácií, uviedol.

Som v tej najlepšej lekárskej starostlivosti a je mi zo dňa na deň lepšie. Istý čas ale ešte potrvá nevyhnutná rekonvalescencia. A potom už hurá do života, zľahka i do toho pracovného. Všetkým, ktorí na mňa myslia, ďakujem za povzbudivé odkazy,“ uviedol Karel Gott.

Umelec, ktorého zdravotné komplikácie podrobne sledujú aj v susednom Nemecku či Rakúsku, kde sa teší takisto značnej popularite, sa už postupne preorientúva na prísnu diétu. Tak jeho manželka Ivana, ako aj jej filipínska pomocníčka, pani Irene, už dostali všetky nevyhnutné pokyny.

O Karlovi Gottovi je všeobecne známe, že je veľkým gurmánom, avšak v nasledujúcich mesiacoch si bude musieť všeličo odpustiť, napríklad aj obľúbenú kačku alebo mastné ryby. Zabudnúť musí predbežne aj na cesnak a cibuľu vrátane jedál, do ktorých sa pridávajú. A vôbec nesmie siahnuť po alkohole.

Mnohonásobný československý a český Zlatý slávik to však podľa vlastných slov musí zvládnuť. Nebude to nič príjemného, ale ide predsa o moje zdravie, vyhlásil ešte pred pondelkovým chirurgickým zákrokom pre internetové vydanie denníka Blesk.

Na strane druhej zostáva však mnoho toho, čo si Karel Gott bude môcť dopriať vrátane ľubovoľného mäsa, zeleniny a ovocia, zemiakovej kaše, ryže, cestovín, vývarov, jogurtov či bieleho pečiva.

Karel Gott

pracoval ako vyučený elektromontér v ČKD a popri práci študoval spev na konzervatóriu. Preslávil ho angažmán v Divadle Semafor v prvej polovici 60. rokov minulého storočia. Neskôr spoluzakladal Divadlo Apollo, kde pôsobil do roku 1967. Počas svojej kariéry vydal viac než 100 albumov. Štyridsať ráz zvíťazil v ankete Zlatý slávik a Český slávik. Účinkoval tiež vo filmoch Kdyby tisíc klarinetů (1964), Hvězda padá vzhůru (1974), Romance za korunu (1975), Dědictví aneb Kurvahošigutntag (1992) a jeho pokračovaní Dědictví aneb Kurvaseneříká (2014) či v rozprávke Z pekla štěstí 2 (2001).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Karel Gott