Topfest pridal bonusový deň, vystúpia Guano Apes

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Guano Apes
Foto: facebook.com/gapesofficial

BRATISLAVA 12. mája (WebNoviny.sk) – Slovenský festival Topfest sa začne už vo štvrtok 30. júna. V rámci bonusového dňa, ktorý neovplyvní ceny vstupeniek, sa predstaví nemecká kapela Guano Apes. Podujatie, ktoré sa bude konať na letisku v Piešťanoch, potrvá do 2. júla. „Nultý deň je bonusom, ktorý ľuďom pridávame ako darček. Nemusia sa však obávať, ceny zostávajú nezmenené. Tí, ktorí si už lístky kúpili, si nemusia kupovať ďalšiu vstupenku, je to v cene. Hrať sa teda bude už od štvrtka večera. Jedna – dve kapely na hlavnom a po nich ďalšie na vedľajšom pódiu. Štvrtkovou bombou je práve Guano Apes. Sme naozaj radi, že sa nám ich podarilo získať,“ uviedol organizátor Dušan Drobný.

Formácia sa na slovenské publikum veľmi teší. „Hrať naživo je naša vášeň. Byť v kontakte s ľuďmi – to je hlavný dôvod, prečo robíme hudbu. Sú to magické okamihy, keď sa napríklad nová pieseň vyvíja naživo počas koncertu s 2000 fanúšikmi. Veľmi chceme, aby sa návštevníci nenudili, a čo je dôležité, ani my sa nesmieme nudiť. S nami jednoducho na nudu zabudnite. Som si istý, že ešte stále máme čo povedať,“ uviedol gitarista Henning Rümenapp.

Počas koncertu zaznejú aj skladby z ostatného albumu kapely Offline (2014). „Vždy sa snažíme oslobodiť od starého a otvárame sa novým hudobným možnostiam. Taký je aj tento album. Sloboda je pre nás maximálna hodnota. Album Offline je ostrejší, rockovejší, pestrejší. Avšak, a to je krásne, stále sme to my, vždy nás tam rozoznáte. Veľmi sa tešíme na naše koncertovanie na festivaloch,“ vyjadrila sa speváčka Sandra Nasić.

Kapela

Guano Apes

vznikla v roku 1994 v meste Göttingen. V kapele pôsobia okrem Rümenappa a Nasić aj Stefan Ude (basgitara) a Dennis Poschwatta (bicie). Na konte majú celkovo päť albumov – Proud Like a God (1997), Don’t Give Me Names (2000), Walking on a Thin Line (2003), Bel Air (2011) a spomínaný Offline (2014). Medzi ich hity patria skladby Open Your Eyes, Lords of the Boards, Big in Japan, No Speech Living in a Lie či Kumba Yo!.

Účasť na Topfeste už skôr potvrdili The Darkness, Reckless Love, Kabát, Puddle of Mudd, UK Subs, Wanastowi Vjecy, Chinaski, Horkýže Slíže, Desmod, Iné Kafe, Zóna A, Slobodná Európa, Walda Gang, The Paranoid, Wasabi Cirkus, Hash, Slot či Kvety v podpaží.

Informácie pochádzajú od Nory Krchňákovej z agentúry Propaganda House a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia