Karel Gott sa od nedele zotavuje už v domácom prostredí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Karel Gott podstupuje druhú fázu chemoterapie
Foto: facebook.com/gottkarel

Praha 16. mája (WebNoviny.sk) – Populárny český spevák Karel Gott (76) sa zotavuje z nedávnej operácie brušnej dutiny už v domácom prostredí. Z nemocnice ho prepustili v nedeľu, informovalo dnes internetové vydanie denníka Blesk s odvolaním sa na umelcovu hovorkyňu Anetu Stolzovú.

„Božský Kája“ už skôr odkázal fanúšikom, že sa má dobre a teší sa na návrat do normálneho života po úspešnej terapii nádorového ochorenia lymfatických uzlín.

Pri operácii pred týždňom špecialisti odstránili z tela prominentného pacienta provizórne zakončenie tráviaceho traktu.

Gott prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí priaznivcov v uplynulých dňoch pozdravil a ubezpečil ich, že sa o neho nemusia obávať. Operácia prebehla dobre a bez komplikácií, uviedol.

Speváka ešte po chirurgickom zákroku bolí brucho, avšak berie lieky proti bolesti a tiež antibiotiká, ktoré by mali zabrániť prípadnému zápalu. Navyše musí denne precvičovať dolné končatiny, aby sa zabránilo trombóze.

Krátko po návrate domov mnohonásobný československý a český Zlatý slávik telefonoval kolegyni Gabriele Gunčíkovej a zagratuloval jej k postupu do finále Eurovíznej pesničkovej súťaže 2016, ktorú sledoval v priamom prenose zo Štokholmu z nemocničnej postele.

Umelec, ktorého zdravotné komplikácie podrobne sledujú aj v susednom Nemecku či Rakúsku, kde sa teší takisto značnej popularite, sa už postupne preorientúva na prísnu diétu. Tak jeho manželka Ivana, ako aj jej filipínska pomocníčka, pani Irene, už dostali všetky nevyhnutné pokyny.

O Karlovi Gottovi je všeobecne známe, že je veľkým gurmánom, avšak v nasledujúcich mesiacoch si bude musieť všeličo odpustiť, napríklad aj obľúbenú kačku alebo mastné ryby. Zabudnúť musí predbežne aj na cesnak a cibuľu vrátane jedál, do ktorých sa pridávajú. A vôbec nesmie siahnuť po alkohole.

Podľa vlastných slov to však musí zvládnuť. Nebude to nič príjemné, ale ide predsa o moje zdravie, vyhlásil Gott ešte pred spomínanou operáciou.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Karel Gott