Faith No More vydajú reedíciu albumu We Care A Lot

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Mike Patton
Spevák kapely Faith No More Mike Patton. Foto: archívne, SITA/AP

BRATISLAVA 3. júna (WebNoviny.sk) – Americká rocková kapela Faith No More plánuje vydať 19. augusta reedíciu debutového albumu We Care A Lot (1985).

Novinka ponúkne remastrovanú verziu pôvodnej nahrávky, demá či koncertné verzie piesní The Jungle a New Beginnings, ktoré pochádzajú z koncertu v už nefungujúcom sanfranciskom klube I-Beam z roku 1986.

Producent Matt Wallace sa postaral o nové mixy skladieb Pills For Breakfast, As The Worm Turns a tiež titulnej piesne. Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na raritné fotografie a sprievodný text klávesáka Roddyho Bottuma. Novinka sa dostane na trh v digitálnej podobe, na CD i vinyle.

Album We Care A Lot vyšiel v novembri 1985. Na nahrávke sa podieľal pôvodný spevák skupiny Chuck Mosley, ktorého po vydaní druhej štúdiovky kapely Introduce Yourself (1987) nahradil súčasný líder Mike Patton.

Video: Faith No More – We Care A Lot
Počiatky kapely

Faith No More

siahajú do roku 1979, keď vznikla skupina Sharp Young Men. Neskôr sa premenovali na Faith No Man a potom na Faith No More. Do roku 1998, keď ohlásili ukončenie činnosti, vydali šesť štúdioviek. Komerčne najúspešnejšie boli nahrávky The Real Thing (1989) a Angel Dust (1992). Skupina, ktorú v rokoch 1990 až 1993 tri razy nominovali na Grammy, svoju činnosť obnovila v roku 2009. Jeden z prvých comebackových koncertov odohrali v júni 2009 na rakúskom festivale Nova Rock. Odvtedy ponúkli svoj siedmy album Sol Invictus (2015). Medzi úspešné single kapely patria Epic alebo Easy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať