Lucia Bugalová pripravuje debutový album

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lucia Bugalová
Foto: Archív Lucia Bugalová

BRATISLAVA 30. júna (WebNoviny.sk) – Slovenská speváčka Lucia Bugalová chystá v spolupráci s manželom, hudobníkom Michalom Bugalom svoj prvý album. Vydať by ho chcela vraj na svoje tridsiate narodeniny (5. októbra 2016, pozn. red.). „Konečne chystáme album, Miško mi s ním pomáha. Chcem to už trošku medializovať, aby som sa sama prinútila systematicky na ňom pracovať. Verím, že do mojej tridsiatky sa nám to podarí,“ povedala v rozhovore pre agentúru SITA.

O text a melódie jednotlivých piesní sa postará speváčka sama, jej manžel by mal mať na starosti len hudobnú zložku albumu. „Zatiaľ mám napísaných osem piesní, chcem k nim ešte pridať jednu od Mikuláša Schneidera Trnavského a jednu modernejšie zaranžovanú ľudovú pieseň. Takže pesničiek by na albume malo byť desať, tri z toho už mám aj zhudobnené,“ poznamenala.

Texty, ktoré sa na debute objavia, vraj sympatická blondínka zbiera a píše už dlhé roky. „Už ich zbieram a tvorím desať rokov. Textov mám v skutočnosti omnoho viac, ako tých pár, ktoré budú na albume. Na ten som vybrala len také, ktoré sa hodia k môjmu veku. Mne sa páčia, tak dúfam, že sa budú aj fanúšikom,“ zasmiala sa. Jeden z nich vraj pochádza i z pera mladej slovenskej poetky Mirky Ábelovej.

Ústredným motívom albumu bude Luciin život. „Chcem týmto počinom vyjadriť tých tridsať rokov môjho života. Tie boli krásne a možno teraz začína nejaká nová etapa, preto by som túto predchádzajúcu chcela takýmto spôsobom zavŕšiť a posunúť sa ďalej,“ podotkla Bugalová, ktorá sa okrem práce na debute plánuje v letných mesiacoch venovať aj zariaďovaniu nového bytu.

„Kúpili sme teraz s Miškom nový bytík, ktorý budeme v lete zariaďovať, tak sa tešíme. A popri tom sa budem venovať prípravám CD-čka. Musím to nejako skĺbiť. Pri maľovaní stien budem rozmýšľať nad textami a melódiami. Takže naša tohtoročná dovolenka bude ‚slovenská malta‘,“ zasmiala sa. „A ešte sme sa dohodli, že vyrazíme s Miškom na bicykloch okolo Slovenska,“ dodala.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať