Miranda a J. Lopez chystajú pieseň pre obete z Orlanda

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jennifer Lopez
Americká speváčka a herečka Jennifer Lopez. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 6. júla (WebNoviny.sk) – Americký hudobník, skladateľ a herec Lin-Manuel Miranda a americká speváčka Jennifer Lopez pripravujú skladbu, ktorou chcú podporiť obete streľby v klube Pulse vo floridskom Orlande. Celkový výťažok z predaja novinky s názvom Love Make The World Go Round poputuje neziskovej organizácii Hispanic Federation, ktorá chce svojím projektom Somos Orlando (v preklade Sme Orlando, pozn. red.) pomôcť obetiam a ich rodinám.

Tridsaťšesťročný rodák z New Yorku prvý raz informoval o pripravovanej piesni už v pondelok, keď prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter zverejnil video z jej nahrávania. V ukážke Miranda rapuje o potrebe šíriť lásku a radosť aj proti vôli neprajníkov, pričom Lopez spieva refrén. Krátke video následne zdieľala aj 46-ročná hudobníčka. „Ja a Lin-Manuel pracujeme v štúdiu na niečom veľmi špeciálnom,“ napísala rodáčka z newyorského Bronxu.

Skladba, ktorá zatiaľ nemá dátum vydania, nie je prvým prejavom úcty zo strany Mirandu. Minulý mesiac sa spolu so sedemdesiatimi kolegami z Broadwaya podieľal na singli What The World Needs Now Is Love venovanom LGBT komunite v Orlande. Podobným spôsobom si obete streľby uctilo aj 49 amerických celebrít, ktoré sa predstavili v charitatívnej snímke Stop The Hate. Osobnosti ako napríklad Lady Gaga, Jane Fonda, Emma Roberts, Demi Lovato, Kid Cudi, Evan Peters, Laverne Cox či Kathy Bates sa posadili pred čierne plátno a po jednom predstavili každého zo 49 ľudí, ktorí počas incidentu v podniku prišli o život. Spomínaná streľba sa odohrala v noci na nedeľu 12. júna. Zahynulo pri nej 50 ľudí, vrátane útočníka Omara Mateena, a ďalších 53 osôb utrpelo zranenia.

Lin-Manuel Miranda

sa preslávil ako autor úspešných broadwayských muzikálov In The Heights a Hamilton. Obe hry, v ktorých sa aj predstavil, si vyslúžili množstvo nominácií a cien. In The Heights získal napríklad Grammy pre najlepší muzikál a celkovo štyri ceny Tony vrátane jednej pre Mirandu, ktorú si odniesol za najlepšiu pôvodnú hudbu. Hamilton zas triumfoval na tohtoročnom odovzdávaní Tony, keď premenil šestnásť nominácií na jedenásť trofejí. Miranda získal vďaka hre okrem dvoch Tony za najlepšiu pôvodnú hudbu a najlepšie libreto dokonca aj Pulitzerovu cenu. Ako televízny herec sa ukázal v seriáloch ako napríklad Sopranovci (1999 – 2007), Dr. House (2004 – 2012), Ako som spoznal vašu mamu (2005 – 2014) alebo Moderná rodina (2009). Spolu s Markom Mancinom zložil hudbu pre pripravovaný animák Moana, ktorého slovenská premiéra je predbežne naplánovaná na 1. decembra.

Jennifer Lynn Lopez

debutovala v roku 1999 albumom On The 6. Druhá štúdiovka J.Lo (2001) obsadila prvú priečku amerického rebríčka Billboard 200, nasledujúce nahrávky This Is Me… Then (2002) a Rebirth (2005) sa dostali na druhé miesto. Odvtedy vydala ešte ďalšie štyri štúdiovky – Como Ama Una Mujer (2007), Brave (2007), Love? (2011) a A.K.A. (2014). Lopez sa okrem hudby venuje aj herectvu. Účinkovala napríklad vo filmoch Jack (1996), Selena (1997), Anakonda (1997), Zakázané ovocie (1998), Cela (2000), Policajtka (2001), Svadby podľa Mary (2001), Kráska z Manhattanu (2002), Dosť! (2002), Žiť po svojom (2005), Diabolská svokra (2005), Záložný plán (2010), Ako porodiť a nezblázniť sa (2012), Parker (2013) či Chlapec odvedľa (2015).

Informácie pochádzajú z webstránky www.people.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Demi LovatoEmma RobertsJane FondaJennifer LopezKid CudiLady Gaga