Justin Timberlake dostane Decade Award

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Justin timberlake
Justin Timberlake a duo Macklemore & Ryan Lewis kraľujú nomináciám na hudobné MTV Europe Music Awards Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 7. júla (WebNoviny.sk) – Americký spevák a herec Justin Timberlake dostane Decade Award, ktorú mu udelia počas odovzdávania Teen Choice Awards 2016. Rodáka z Memphisu v Tennessee ocenia 31. júla v kalifornskom meste Inglewood za neustály umelecký vývoj počas ostatných desiatich rokov.

Tridsaťpäťročný interpret môže počas slávnosti získať aj ďalšie tri ceny, a to vďaka skladbe Can’t Stop the Feeling. Pieseň pochádza z animovaného filmu Trollovia, ktorý by mali začať premietať v slovenských kinách 3. novembra. Spevák sa na snímke podieľal aj ako výkonný hudobný producent a prepožičal tiež hlas jednej z postavičiek.

Justin Randall Timberlake

odštartoval kariéru v zábavnom priemysle už ako dieťa. Najprv pôsobil v televíznej šou The Mickey Mouse Club, kde stretol budúceho kolegu zo skupiny ‚N Sync JC-ho Chaseza. Práve v tejto formácii sa dostal do povedomia verejnosti.

V roku 2002 vydal debutovú sólovú štúdiovku Justified so singlami ako Cry Me A River či Rock Your Body a úspech zaznamenal aj s druhou nahrávkou FutureSex/LoveSounds (2006). V roku 2013 vydal albumy The 20/20 Experience a The 20/20 Experience – 2 of 2. Počas kariéry získal deväť cien Grammy, tri BRIT Awards či štyri ceny Primetime Emmy. Účinkoval napríklad v snímkach Mimo zákona (2005), V reťaziach (2006), Alpha Dog (2006), Sociálna sieť (2010), Vymedzený čas (2011), Mrcha učiteľka (2011), Ide len o sex (2011), Späť v hre (2012), Hra na hrane (2013) či Vnútri Llewyna Davisa (2013).

Informácie pochádzajú z webstránky www.people.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Justin Timberlake