Jay Z zverejnil skladbu o policajnej brutalite

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Beyoncé, Jay Z
Jay Z a Beyoncé. Foto: archívne, SITA/AP

BRATISLAVA 8. júla (WebNoviny.sk) – Americký rapper Jay Z predstavil vo štvrtok skladbu s názvom Spiritual, v ktorej sa venuje téme policajnej brutality. Spravil tak krátko po tom, ako policajti v utorok v Louisiane zastrelili Altona Sterlinga a o deň neskôr v Minnesote Philanda Castila.

Štyridsaťšesťročný interpret prezradil, že skladbu nahral už dávnejšie, pričom pôvodne zvažoval, že ju zverejní po zabití Mikea Browna v auguste 2014. „Bolo mi jasné, že táto skladba bude vždy relevantná. Mrzí ma, že som vedel, že jeho smrť nebude posledná,“ uviedol rapper. Na zabitie Sterlinga a Castila zareagovali skladbami aj ďalší interpreti vrátane speváka Chrisa Browna, ktorý zverejnil pieseň My Friend.

Jay Z

, vlastným menom Shawn Corey Carter, sa na hudobnej scéne pohybuje od 80. rokov minulého storočia. Debutoval však až v roku 1996, keď vydal album Reasonable Doubt. Ten je spolu s nahrávkami The Blueprint (2001) a The Black Album (2003) v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone. V súčasnosti má na konte dvanásť sóloviek, dva spoločné albumy so spevákom R. Kellym a po jednom s rockovou kapelou Linkin Park a rapperom Kanyem Westom. Okrem toho vydal viacero kompilácií a získal zatiaľ 21 cien Grammy. So zatiaľ poslednou štúdiovkou Magna Carta… Holy Grail (2013) sa mu po prvý raz podarilo dobyť britský albumový rebríček.

Informácie pochádzajú z webstránky www.aceshowbiz.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jay-Z