Bratislava Hot Serenaders idú na turné po Veľkej Británii

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Festival Pohoda 2016
Herec, spevák a humorista Milan Lasica (uprostred) so skupinou Bratislava Hot Serenaders počas koncertu v rámci prvého dňa hudobného festivalu Pohoda 2016 na letisku v Trenčíne. Trenčín, 7. júl 2016. Foto: SITA/Tomáš Somr

BRATISLAVA 12. júla (WebNoviny.sk) – Slovenský džezový orchester Bratislava Hot Serenaders sa pripravuje už na svoje tretie turné po Veľkej Británii, ktoré odštartuje 14. júla v anglickom meste Taunton.

Okrem Anglicka sa zastavia tiež vo Walese a Škótsku, pričom zahrajú celkovo v deviatich mestách. Priaznivci bratislavskej formácie sa môžu okrem osvedčených hitov tešiť aj na piesne z ich najnovšej nahrávky Ja vodku rád pijem (2016), ktorú pokrstili vo štvrtok na festivale Pohoda.

V troch prípadoch sa 15-členný orchester zúčastní na hudobných festivaloch, a to v Marlborough, v Edinburghu, kde odohrajú až štyri koncerty, a v Petworthe. Posledné vystúpenie v rámci britského turné sa uskutoční 24. júla v anglickom meste Eastleigh.

Orchester Bratislava Hot Serenaders vznikol v roku 1992 a inšpiruje sa najmä džezovou hudbou z 20. a 30. rokov minulého storočia. Skupina pod vedením Juraja Bartoša má na konte nahrávky ako Prvé rendez-vous (1998), Cotton Club Stomp (2003), The Broken Record (2006) a Take It Easy (2008). S Milanom Lasicom nahrali albumy venované Františkovi Krištofovi Veselému Ja som optimista (2001) a Celý svet sa mračí (2002). Výber z oboch CD poslúžil k nahratiu prvého slovenského hudobného DVD Milan Lasica & Bratislava Hot Serenaders (2003). V roku 2011 im vyšiel album Keď zastal čas, na ktorom opäť spolupracovali s Lasicom. Predvlani vydali štúdiovku Lonely Melody, pričom ich zatiaľ posledným počinom je spomínaný album Ja vodku rád pijem.

Termíny britského turné formácie Bratislava Hot Serenaders:

14. júla – Taunton, The Brewhouse

15. júla – Dudley, Town Hall

16. júla – Marlborough, Marlborough Jazz Fest

17. júla – Swansea, Taliesin Arts Centre

18. júla – Bury St Edmunds, The Apex

19. – 21. júla – Edinburgh, Edinburgh Jazz & Blues Festival (štyri koncerty)

22. júla – Eastbourne, Congress Theatre

23. júla – Petworth, Petworth Festival

24. júla – Eastleigh, The Concorde Club

Informácie pochádzajú od Mateja Šáleka a z webstránky www.serenaders.sk.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Milan Lasica