Biffy Clyro po druhý raz dobyli albumový UK Chart

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Biffy Clyro
Biffy Clyro Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 16. júla (WebNoviny.sk) – Škótska rocková kapela Biffy Clyro debutuje so svojou siedmou štúdiovkou Ellipsis (2016) na prvom mieste britského albumového rebríčka.

Pre trojčlennú formáciu to je už druhé prvenstvo v albumovom UK Charte, ktorý predtým dobyli s nahrávkou Opposites (2013). Z novinky predali v prvom týždni vo Veľkej Británii predali 37-tisíc kópií.

Ellipsis, kapela uviedla na trh 8. júla. V rámci turné k tejto nahrávke sa predstavia aj v Rakúsku, a to konkrétne 21. októbra vo viedenskom Gasometri. Okrem toho zahrajú napríklad aj v Berlíne, Varšave či Kolíne.

Biffy Clyro

vznikli v roku 1995 v Kilmarnocku, pričom od začiatku pôsobia v zostave Simon Neil (gitara a spev), James Johnston (basgitara) a Ben Johnston (bicie). Debutový album Blackened Sky vydali v roku 2002, po ňom nasledovali nahrávky The Vertigo Of Bliss (2003), Infinity Land (2004), Puzzle (2007), Only Revolutions (2009) a spomínaná Opposites (2013). V singlovom UK Charte sa im zatiaľ najlepšie darilo s piesňou Mountains z albumu Only Revolutions, ktorá sa dostala na piate miesto. Medzi ich známe skladby patria aj Saturday Superhouse, That Golden Rule, Many Of Horror či Black Chandelier. Získali napríklad tri NME Awards, tri Kerrang! Awards alebo dve Q Awards.

Informácie pochádzajú z webstránky www.officialcharts.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať