Kanye West zverejnil videoklip ku skladbe Wolves

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Americký rapper Kanye West
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 30. júla (WebNoviny.sk) – Americký rapper Kanye West predstavil prostredníctvom služby YouTube videoklip ku skladbe Wolves. Čiernobiela novinka vznikla v spolupráci s módnym domov Balmain a podľa magazínu Vogue je súčasťou jeho jesennej kampane.

Vo videu si zahrali viaceré známe tváre modelingu ako napríklad Alessandra Ambrosio či Cindy Crawford, interpretova manželka Kim Kardashian West alebo jej sestra Kylie Jenner. O jej réžiu sa postaral Steven Klein.

Klip vznikol k novej verzii skladby z Westovho najnovšieho albumu The Life of Pablo (2016). Na nej s 39-ročným interpretom spolupracovala aj austrálska hudobníčka Sia a americký rapper Vic Mensa. Obaja si tiež v klipe zahrali.

Kanye Omari West

odštartoval hudobnú kariéru v roku 1996, keď ako producent spolupracoval s rapperom Gravom. Známym sa však stal až v roku 2001, keď sa podieľal na albume The Blueprint od Jay Z. Debutovú štúdiovku The College Dropout vydal v roku 2004.

Nasledovali nahrávky Late Registration (2005), Graduation (2007), 808s & Heartbreak (2008), My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010), Yeezus (2013) a už menovaná The Life Of Pablo. So spomínaným Jay Z okrem toho nahral album Watch The Throne (2011). So všetkými štúdiovkami okrem The College Dropout dobyl americký rebríček Billboard 200. Medzi najväčšie hity 21-násobného držiteľa Grammy patria skladby Jesus Walks, Gold Digger (feat. Jamie Foxx), Diamonds From Sierra Leone, Stronger, Love Lockdown, Heartless alebo All Of The Lights (feat. Rihanna).

Informácie pochádzajú z webstránok pitchfork.com, www.vogue.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alessandra AmbrósioKanye WestKim Kardashian