Major Lazer zosadili Drakea v singlovom UK Charte

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Major Lazer
Kapela Major Lazer Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 30. júla (WebNoviny.sk) – Pieseň Cold Water americkej elektronickej skupiny Major Lazer, v ktorej hosťuje kanadský spevák Justin Bieber a jeho dánska kolegyňa MO, obsadila prvé miesto britského singlového rebríčka.

Zosadila tak nahrávku One Dance (feat. Wizkid & Kyla) Bieberovho krajana, rappera a herca Drakea, ktorá UK Chartu kraľovala pätnásť týždňov. Tá sa stala prvou skladbou od roku 1994, ktorej sa takéto dlhodobé prvenstvo podarilo. One Dance je momentálne na piatom mieste v rebríčku.

Nemôžeme uveriť, že máme naše prvé prvenstvo a sme ohromení podporou z Veľkej Británie,” vyjadrili sa členovia formácie pre Official Charts Company a dodali, že si na leto pre svojich fanúšikov pripravili veľa ďalšej hudby.

Okrem dobytia singlového rebríčka si ich Cold Water zapísala aj ďalšie prvenstvá. Pre hosťovanie spomínanej MO je to po prvý raz, čo sa v UK Charte na prvej priečke umiestnili v jednom roku dvaja dánski umelci. Okrem nej si prvenstvo vyslúžil aj Lukas Graham so singlom 7 Years. Zároveň je to prvý rok, čo vrchol rebríčka obsadili štyria kanadskí interpreti. Menovaný Drake so skladbou One Dance, Justin Bieber s piesňami Cold Water a Love Yourself a Shawn Mendes so singlom Stitches.

Skupina

Major Lazer

funguje od roku 2008 a v súčasnosti ju tvoria Diplo, Jillionaire a Walshy Fire. Formácia má na konte albumy Guns Don’t Kill People… Lazers Do (2009), Free the Universe (2013) a Peace Is the Mission (2015), ale tiež EP nahrávky Lazers Never Die (2010), Original Don (2011) a Apocalypse Soon (2014).

Informácie pochádzajú z webstránky www.officialcharts.com archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Justin BieberShawn Mendes