Miro Žbirka a Marika Gombitová skúšali koncertný repertoár

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marika Gombitová vystúpi na turné Mira Žbirku
Foto: archívne, SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 25. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenský spevák a hudobník Miro Žbirka a jeho kolegyňa Marika Gombitová absolvovali spoločné skúšky k pripravovaným vystúpeniam. Dvojica sa ukáže na muzikantovom turné Road to Abbey Road 20. septembra na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a o dva dni neskôr v košickej Steel Aréne. Okrem toho vystúpia aj 16. septembra v Prahe a 18. septembra v Ostrave.

Šesťdesiattriročný rodák z Bratislavy zaspieva aj na interpretkinom koncerte, ktorý sa bude konať 12. októbra na spomínanom bratislavskom štadióne.

S Marikou už máme repertoár definitívne potvrdený. Minulý týždeň sme spolu intenzívne skúšali a mám z toho skutočne veľkú radosť. Som veľmi rád, že nám to vyšlo aj časovo a Marika môže zaspievať na všetkých mojich koncertoch. Na oplátku budem ja v októbri, spolu s ďalšími, hosťom na jej veľkom narodeninovom koncerte, ktorý práve kvôli Road to Abbey Road 2016 posunula,“ povedal Meky, s ktorým na koncertnej šnúre spolupracujú aj jeho skupina v zložení Honza Horáček, Honza Ponocný, Karel Heřman, Aleš Zenkl, producent Rob Cass, gitarista Pearse MacIntyre, bubeník Blair Cunningham a textár legendárnej kapely Cream Pete Brown.

Fanúšikovia a fanúšičky obľúbeného speváka sa môžu tešiť aj na limitovanú edíciu 500 kusov vinylov 22×2 The Best Of, ktorá sa dostane do predaja 9. septembra. Vyjde tiež kniha Miro Žbirka Zblízka od hudobného publicistu Honzu Vedrala.

Päťdesiatdeväťročná

Marika Gombitová

pôsobila so Žbirkom v kapele Modus. Nahrali spolu napríklad piesne V slepých uličkách, Nespáľme to krásne v nás či Tajnosľubná. Účinkovali tiež v televíznom muzikáli Neberte nám princeznú (1981).

Miro Žbirka

začínal ako člen spomínanej skupiny Modus. V roku 1977 získal spoločne s Jankom Lehotským a Marikou Gombitovou zlatú Bratislavskú lýru za pieseň Úsmev. Prvý sólový album, ktorý vydal so skupinou Limit, dostal názov Doktor Sen (1980). V roku 1982 sa stal ako prvý interpret zo Slovenska československým Zlatým slávikom. Počas kariéry absolvoval množstvo koncertov doma i v zahraničí, vydal viacero štúdiových albumov, z ktorých niektoré vyšli aj v angličtine. Vlani ponúkol štúdiovku Miro.

Informácie pochádzajú od Rada Meššu zo spoločnosti Pro:messa a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marika GombitováMiro ŽbirkaMiroslav Žbirka