Ozzy Osbourne nahrá nový album, tvrdí klávesák Adam Wakeman

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ozzy Osbourne
Ozzy Osbourne Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 27. augusta (WebNoviny.sk) – Anglický spevák Ozzy Osbourne plánuje nahrať nový sólový album. V rozhovore pre britský portál Eonmusic to prezradil dlhoročný klávesák a gitarista jeho sprievodnej kapely Adam Wakeman.

„Black Sabbath ukončia 4. februára svoje posledné turné a uvidíme, čo sa stane s Ozzym. Chce vyraziť na ďalšie turné, chce nahrať album, no potrebuje si aj oddýchnuť,“ povedal 42-ročný muzikant, ktorý spolupracuje so 67-ročným spevákom od roku 2004.

John Michael „Ozzy“ Osbourne

sa preslávil ako spevák spomínanej heavymetalovej kapely Black Sabbath, ktorá vznikla v roku 1968 v Birminghame. Po vydaní ôsmeho albumu Never Say Die! (1978) ho však pre alkoholovú a drogovú závislosť zo skupiny vyhodili.

Ďalšiu štúdiovku s Black Sabbath vydal až v roku 2013. Nahrávka, ktorá debutovala na prvej priečke UK Chartu, má názov 13. Ako sólový umelec vydal jedenásť albumov, pričom zatiaľ posledný Scream uviedol na trh v júni 2010. Na konte má tiež niekoľko koncertných záznamov, kompilácií alebo EP nahrávok. Hudobník, ktorý spolu so svojou rodinou účinkoval v reality šou Osbournovci (2002 – 2005), získal množstvo ocenení. V roku 2006 ho ako člena Black Sabbath uviedli do Rock’n’rollovej siene slávy.

Informácie pochádzajú z webstránky www.nme.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ozzy Osbourne