Iuventa Michalovce privíta nováčika WHIL 2011/2012

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hádzaná
Foto: Ilustračné foto SITA/Jozef Bodnár

BRATISLAVA 21. júna (WEBNOVINY) – V City Hotel Bratislava vyžrebovali v utorok popoludní za účasti zástupcov všetkých klubov, predstaviteľov oboch národných zväzov a médií jubilejný 10. ročník spoločnej slovensko-českej súťaže hádzanárok (WHIL), ktorý bude mať pre problémy s naplnením kvóty tímov zo SR nepárny počet účastníkov. Úvodné kolo interligy sa bude hrať počas prvého septembrového víkendu (3. – 4. 9. 2011).

Ruka slovenského reprezentanta Martina Straňovského rozhodlla, že úradujúci šampión SR Iuventa Michalovce privíta nováčika súťaže Slávia UDHK ŠG Nitra-Sereď. Vicemajster HK Slovan Duslo Šaľa nastúpi doma proti TJ Házená Jindřichov Hradec, HK Danlog Partizánske bude hostiť českého vicešampióna a obhajcu celkového prvenstva DHC Slavia Praha a výhodu domáceho prostredia nebude mať ŠKP Piccard Senec, ktorý sa predstaví na palubovke HC Zlín. Šlágrom úvodného kola bude súboj DHK Zora Olomouc s HK Britterm Veselí nad Moravou. Zostávajúcu dvojicu 1. kola, v ktorom má voľno DHK Baník Most, tvoria DHC Sokol Poruba – TJ Sokol Písek.

WHIL sa v sezóne 2011/2012 bude hrať s 13 účastníkmi. Päť slovenských a osem českých družstiev sa v dlhodobej základnej časti stretne systémom každý s každým doma – vonku (dovedna 26 kôl). Do národného play-off postúpia po štyri najlepšie tímy z oboch krajín, ktoré vytvoria semifinálové dvojice (1. – 4., 2. – 3.). Semifinále a finále sa hrá v SR i ČR na tri víťazné zápasy. Opäť sa bude bojovať aj o 3. miesto, v slovenskej časti play-off na tri víťazstvá, v českej pohárovým spôsobom na odvetu. Z tímov SR nezostúpi nikto a v ďalšej sezóne by k nim mal pribudnúť víťaz I. ligy žien. V Česku sa bude bojovať o udržanie v skupine o 5. – 8. miesto.

Dvojice 1. kola spoločnej slovensko-českej súťaže v hádzanej žien (WHIL) 2011/2012 (3. – 4. 9. 2011):

HK Danlog Partizánske – DHC Slavia Praha

Handball Club Zlín – ŠKP Piccard Senec

DHC Sokol Poruba – TJ Sokol Písek

Iuventa Michalovce – Slávia UDHK ŠG Nitra-Sereď

HK Slovan Duslo Šaľa – TJ Házená Jindřichov Hradec

DHK Zora Olomouc – HK Britterm Veselí nad Moravou

DHK Baník Most – voľný žreb

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať