Kapela J.A.R. pripravuje nový album, prezradil Dan Bárta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
J.A.R. pripravuje nový album, prezradil spevák Dan Bárta. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 17. augusta (WEBNOVINY) – Česká kapela J.A.R. pripravuje nový album. Ako prezradil spevák formácie Dan Bárta v rozhovore pre agentúru SITA, zatiaľ nepomenovaná novinka by mohla vyjsť na budúci rok.

„Na jeseň vyrážame s formáciou J.A.R. na turné a myslím si, že prídeme aj do Bratislavy. V súčasnosti vymýšľame názov albumu. Máme šesť hotových skladieb, štyri rozrobené a ďalšie tri – štyri, ktoré ešte nie sú isté. Pridáme k tomu možno ďalšie veci a v roku 2016 by mohol byť na svete nový opus tejto jedinečnej, kultivovanej a kultovej kapely,“ uviedol s úsmevom spevák, ktorý v septembri príde na Slovensko spolu s kapelou Illustratosphere v rámci Prvý Fiftýn Tour 2015.

https://www.youtube.com/watch?v=oqH5bSNkjtA

Dan Bárta vydal s kapelou J.A.R., v ktorej pôsobia aj Michael Viktořík (rap), Oto Klempíř (rap), Roman Holý (klávesy, spev), Miroslav Chyška (gitara), Pavel Bady Zbořil (bicie), Robert Balzar (basgitara), Filip Jelínek (trombón), Radek Kašpar (alt saxofón) a František Kop (tenor a soprán saxofón), albumy ako Mein Kampfunk (1997), Homo Fonkianz (1999), Ťo ti ťo jemixes (2000), Frtka/Mydli-to! (2000), Nervák (2002), Armáda špásu (2006) alebo Dlouhohrající děcka (2011).

Okrem spomínaných aktivít je známy aj ako herec či muzikálový spevák. „Neviem si predstaviť, že by som v súčasnosti zase spieval v muzikáloch. Možno, ak by som sa odsťahoval do Austrálie a hrali by tam Jesus Christ Superstar, tak sa prihlásim do konkurzu. Som si však istý, že by som musel brať hodiny tanca a herectva. Počkám si možno až budem šedivý a zahrám si nejakého temného mudrlanta alebo generála. Ale to by sa museli všetci fanúšikovia obrátiť chrbtom a potom by ma možno existenciálne dôvody prinútili využiť aj tento potenciál,“ vyjadril sa 45-ročný hudobník s úsmevom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dan Bárta