Video: Slovan porazil Torpedo, Brust vychytal shutout

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lukáš Kašpar
Útočník Slovana Bratislava Lukáš Kašpar v súboji s Daniilom Iľjinom z Torpeda Nižnyj Novgorod počas zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy, v ktorom 'belasí' zvíťazili 3:0. Bratislava, 26. december 2015. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 26. decembra (WebNoviny.sk) – HC Slovan Bratislava vo svojom sobotnom podvečernom poslednom domácom vystúpení v tomto kalendárnom roku v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) zdolal ruské Torpedo Nižnij Novgorod 3:0.

Víťazný gól strelil už v 4. min Lukáš Kašpar, poistku pridal v 29. min Cam Barker. Domáci si zásahy rozložili rovnomerne, dali po jednom v každej tretine. V tretej sa v 56. min presadil Pavol Skalický. Rovnako ako pri utorkovom triumfe nad minským Dinamom 4:2 rozhodujúcou mierou k úspechu zverencov Miloša Říhu prispeli využité presilové hry. Bratislavčania boli efektívni, hostia ich prestrieľali 30 ku 20, brankár Barry Brust si však udržal čisté konto.

Slovan rok 2015 uzavrie dvojicou zápasov „na ceste”. V pondelok 28. decembra sa o 17.00 h predstaví na ľade Neftechimika Nižnekamsk, v stredu 30. 12. od 15.00 h bude hrať na klzisku Traktora Čeľabinsk. Do vlastnej Slovnaft Areny, ktorá bola v sobotu opäť vypredaná (10 055 divákov), sa „belasí” vrátia v stredu 6. januára v súboji proti fínskemu Jokeritu Helsinki.

Kontinentálna hokejová liga (KHL) – sobota:
HC Slovan Bratislava – Torpedo Nižnij Novgorod 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 4. Kašpar (Viedenský, Barker), 29. Barker, 56. Skalický

Vylúčení: 7:5 na 2 min, navyše: T. Surový (Slovan) na 10 min za nešportové správanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gofman, Olenin – Kučava, Novikov (všetci Rus.), 10 055 divákov

Zostavy:

Slovan: Brust – Kundrátek, Barker, Švarný, Starosta, Sersen, V. Mihálik, L. Kozák – Kašpar, Viedenský, V. Nedorost – Jeglič, Tičar, L. Nagy – Leblanc, T. Surový, Bartovič – Skalický, Lušňák, D. Skokan

Torpedo: Aľapkin (od 29. Proskuriakov) – Jegoršev, Aľajev, Pepeľajev, M. Osipov, Kirill Koľcov, Piganovič, Sergienko – Galuzin, Mozer, A. Sopin – Daugaviňš, D. Siomin, Žerdev – Ashton, C. Klingberg, S. Kosticyn – Iljin, A. Potapov, V. Kuľomin

Metallurg Magnitogorsk – Spartak Moskva 4:0 (3:0, 1:0, 0:0)

Góly: 6. a 10. Zaripov, 14. Lee, 37. A. Siomin

Jugra Chanty-Mansijsk – Dinamo Moskva 2:5 (0:1, 0:3, 2:1)

Góly: 48. Sitnikov, 50. K. Panov – 20. Cvetkov, 25. A. Tereščenko, 27. D. Tarasov, 33. Pestuško, 46. Petružálek

Salavat Julajev Ufa – SKA Petrohrad 2:1 po predĺžení (0:0, 1:0, 0:1 – 1:0)

Góly: 36. Černov, 64. Lisin – 48. Moses

Neftechimik Nižnekamsk – Viťaz Podoľsk 5:3 (3:0, 0:3, 2:0)

Góly: 2. a 43. Stoa, 5. Kitarov, 20. Polygalov, 57. Taffe – 22. Šibajev, 34. Kempe, 35. Abdullin

Domáci sa ujali vedenia už v 4. min, keď Kašpar v presilovej hre prestrelil brankára Aľapkina – 1:0. Počas prvej tretiny sa na trestnú lavicu posadili až štyria Bratislavčania, hostia mali v početných výhodách viacero príležitostí. Vyznamenal sa však gólman Brust, predovšetkým pri dorážke D. Siomina v polovici úvodného dejstva. V jeho závere unikol Viedenský, ale Aľapkin včas vykorčuľoval a znemožnil mu zakončiť. Potom dobrú šancu nepremenil L. Nagy. Slovan do prestávky ohrozil bránku súpera iba dva razy, zatiaľ čo Torpedo jedenásťkrát.

Video: Slovan zdolal Torpedo 3:0

V prostrednej dvadsaťminútovke sa naďalej vylučovalo, no „belasí” sa ubránili aj pri treste Starostu. Naopak, opäť zužitkovali vlastnú presilovku. Barker v 29. min od modrej čiary prepálil Aľapkina – 2:0. Druhý inkasovaný zásah zo štyroch pokusov primäl Nižnij Novgorod ku zmene medzi tromi žrďami, kam zamieril Proskuriakov. Ten v 35. min zachránil pri zakončení Jegliča. Minútu a 37 sekúnd pred koncom druhej tretiny Tičar naservíroval puk L. Nagyovi, ale Proskuriakov odolal. Pokračovala strelecká prevaha Torpeda (10:21 z pohľadu Slovana).

V treťom dejstve si Bratislavčania postrážili náskok a do tabuľky Západnej konferencie KHL si pripísali ďalšie tri body. V 52. min nekrytý V. Nedorost švihom z ľavého kruhu trafil rameno gólmana Nižného Novgorodu. O štyri minúty neskôr unikol Skalický a prekonal Proskuriakova – 3:0. Ako prvý v tomto stretnutí sa presadil v rovnovážnom počte hráčov na ľade. Viac zásahov už nepadlo, hokejisti s fanúšikmi Slovana si teda mohli vychutnať pokojný záver úspešného sviatočného duelu.

Hlasy:

Miloš Říha (tréner Slovana): „Odohrali sme ďalšie veľmi dobré stretnutie. Opäť prišiel plný štadión, bola výborná atmosféra. V prvej tretine sme boli zakríknutí, dopustili sme sa veľkých chýb. Brust však mal svoj deň. Od druhého dejstva sme podali zlepšený výkon. Výsledok sme udržali, z čoho som nesmierne rád.”

Peteris Skudra (tréner Torpeda): „Z našej strany to bol slabý zápas. Nedisponovali sme dostatočnou koncentráciou ani defenzívou. Nie je podstatné, koľko máte striel a šancí, ale výsledok, ktorý svieti na tabuli.”

Barry Brust (brankár Slovana, v sobotu čisté konto): „Chlapci odviedli skvelú robotu, zvládli vývoj duelu. Podarilo sa nám skórovať a zároveň zneškodniť všetky príležitosti protivníka. V našich ostatných domácich predstaveniach bola fantastická atmosféra, cítili sme ju.”

Lukáš Kašpar (útočník Slovana, v sobotu 1+0): „Vedeli sme, že kvalitne korčuľujú a sú agresívni. Na začiatku nám to tam so šťastím padlo. Barry je celú sezónu vynikajúci, tiež atmosféra pomohla. Snažíme sa takto hrať vo všetkých súbojoch, no nie vždy sa to, pochopiteľne, podarí. Teraz na nás čakajú dve vystúpenia vonku, takže pauzy sa nedočkáme.”

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Barry BrustCam BarkerLukáš KašparPavol Skalický
Firmy a inštitúcie HC Slovan Bratislava