Brankár Ján Laco odchádza z Barysu Astana

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jan laco
Ján Laco v drese Barysu Astana síce kryl až 45 striel, ale to nestačilo ani na zisk čo i len bodu. Foto: hcbarys.kz

ASTANA 5. mája (WebNoviny.sk) – Slovenský brankár Ján Laco odchádza z kazašského klubu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Barys Astana.

Informáciu o ukončení platnosti vzájomného kontraktu priniesla internetová stránka jeho doterajšieho zamestnávateľa. Ďalšie Lacovo pôsobisko zatiaľ nie je známe.

V súčasnosti 34-ročný gólman odštartoval kariéru v rodnom Liptovskom Mikuláši, jeho farby hájil v extralige od sezóny 2000/2001. V závere ročníka 2004/2005 nasledoval prestup do HC Košice. V najvyššej slovenskej súťaži chytal aj za HKm Zvolen a HK Nitra, v roku 2010 krátko pôsobil v prvoligovej Detve.

Sezónu 2011/2012 strávil v novovzniknutom HC Lev Poprad, ktorý hral v KHL. Po skončení pôsobenia v Poprade prestúpil Ján Laco v rámci ligy do Donbasu Doneck, s ktorým získal Kontinentálny pohár. Do Astany prišiel pred sezónou 2014/2015 po tom, ako Doneck nemohol štartovať v nadnárodnej súťaži pre konflikt separatistov s vládnymi silovými zložkami, pri ktorých klubu vyhorel štadión. V prvej sezóne sa slovenský brankár s Barysom prebojoval do play-off, v konferenčnom štvrťfinále Astana podľahla Avangardu Omsk 3:4 na zápasy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján Laco