Kopecký sa dohodol so Slovanom, na KHL sa veľmi teší

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tomáš Kopecký
Tomáš Kopecký v drese Dukly Trenčín. Foto: archívne, SITA/Tomáš Somr

BRATISLAVA 3. novembra (WebNoviny.sk) – Slovenský útočník Tomáš Kopecký sa dohodol s vedením Slovana Bratislava na kontrakte do 30. apríla 2017, referuje internetová stránka slovenského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Skúsený 34-ročný center aj krídelník naposledy pôsobil v trenčianskej Dukle, v uplynulom ročníku po návrate zo Severnej Ameriky v českom Třinci.

„Komunikovali sme už pred mesiacom. Dlho som nehral, takže som sa chcel pár zápasov rozohrať v Trenčíne, aby som zistil, ako som na tom z kondičnej stránky. Celé sa to potom upieklo v pondelok, utorok, keď sme sa dohodli so Slovanom,“ prezradil Tomáš Kopecký. „Slovenská liga je na inej úrovni než KHL, najkvalitnejšia európska súťaž. Toho som si vedomý a všetko podriaďujem tomu, aby som sa pripravil na prvý zápas v nej.“

Pôsobenie v nadnárodnej lige bude pre Kopeckého novou skúsenosťou. „V Rusku som nebol strašne dlho. V iných tímoch KHL pôsobí veľa dobrých hráčov s minulosťou z NHL. Je to výzva. Veľmi sa na to teším, som plný očakávaní. Manželka je zvyknutá, že ako hokejista nejaký čas nie som doma, v Amerike bývali bežne týždňové či dvojtýždňové tripy,“ podotkol Kopecký, ktorý sa teší na atmosféru počas domácich zápasov Slovana v Slovnaft aréne ZŠ Ondreja Nepelu.

Tridsaťpäťnásobný reprezentant SR (7 gólov) a vicemajster sveta z Helsínk 2012 hral v NHL za Floridu, Chicago a Detroit, absolvoval v nej dovedna 578 zápasov základnej časti s bilanciou 68 gólov a 106 asistencií. V play-off pridal 37 štartov (5+3). Je víťaz Stanleyho pohára z rokov 2008 a 2010.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Tomáš Kopecký