Vyšli Úlomky spomienok speváčky Mariky Gombitovej

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marika Gombitová
Slovenská speváčka Marika Gombitová. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 12. októbra (WebNoviny.sk) – Na pulty slovenských kníhkupectiev sa dostala autobiografia slovenskej speváčky Mariky Gombitovej s názvom Úlomky spomienok. Novinka, ktorá je interpretkinou intímnou spoveďou, čitateľovi predstaví jej boj či odhodlanie nevzdať sa, keď sa zdá všetko stratené.

„Ľudská pamäť je zvláštna. Občas detailne uchová úplné maličkosti a inokedy vymaže hoci aj zásadné udalosti. Na to však ľudská pamäť je a my ľudia sa odlišujeme v tom, že každý má svoj uhol pohľadu. Spísaním týchto spomienok nepredkladám curriculum vitae, ale ponúkam tie udalosti zo svojho života, ktoré som si v mysli uchovala a o ktoré sa chcem s vami podeliť,“ uviedla 60-ročná speváčka, ktorá na knihe spolupracovala s českým novinárom, spisovateľom a producentom Miroslavom Graclíkom.

Hudobníčka uvedie knihu do života na svojom očakávanom koncerte Marika Gombitová a priatelia, ktorý sa uskutoční v stredu 12. októbra na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Marika Gombitová

začala spievať ako 13-ročná so svojimi bratmi v amatérskej skupine Matador. Počas štúdia na strednej škole v Košiciach pôsobila v skupine Profily, potom krátko v košických tanečných orchestroch Júliusa Olajoša a Juraja Szabadoša.

Od roku 1976 bola členkou Modusu, s ktorým vydala päť albumov. Okrem toho má na konte aj dvanásť sólových nahrávok a tiež jednu štúdiovku so skupinou Collegium Musicum.

V novembri 1980 po dopravnej nehode ochrnula. V roku 1996 získala výročnú cenu Grand Prix Zväzu autorov a interpretov za celoživotný prínos a rozvoj slovenskej populárnej hudby. Vlani ju počas udeľovania cien OTO uviedli do Siene slávy.

Informácie pochádzajú od PR manažérky vydavateľstva Ikar Andrey Coddington a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marika Gombitová