Marika Gombitová sa stretne s fanúšikmi v Prahe a Bratislave

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marika Gombitová
V Bratislave bude knihu podpisovať 12. decembra od 17:00 v kníhkupectve Panta Rhei na Poštovej ulici. Foto: facebook.com/Marika-Gombitová-Official

BRATISLAVA 17. novembra (WebNoviny.sk) – Slovenská speváčka Marika Gombitová predstaví svoju knihu Úlomky spomienok osobne aj na dvoch autogramiádach v Prahe a Bratislave. Prvá z nich sa uskutoční 28. novembra o 16:00 v pražskom Paláci knih Luxor.

V Bratislave bude knihu podpisovať 12. decembra od 17:00 v kníhkupectve Panta Rhei na Poštovej ulici. O oboch akciách speváčka informovala prostredníctvom oficiálnej webstránky www.marikagombitovaofficial.com a sociálnej siete Facebook.

Autobiografia Úlomky spomienok, na ktorej Marika Gombitová spolupracovala s českým novinárom, spisovateľom a producentom Miroslavom Graclíkom, sa dostala na pulty kníhkupectiev v októbri a pokrstili ju na koncerte Marika Gombitová a priatelia na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Kniha, ktorá je interpretkinou intímnou spoveďou, približuje jej boj a odhodlanie nevzdať sa, keď sa zdá všetko stratené. „Ľudská pamäť je zvláštna. Občas detailne uchová úplné maličkosti a inokedy vymaže hoci aj zásadné udalosti. Na to však ľudská pamäť je a my ľudia sa odlišujeme v tom, že každý má svoj uhol pohľadu. Spísaním týchto spomienok nepredkladám curriculum vitae, ale ponúkam tie udalosti zo svojho života, ktoré som si v mysli uchovala a o ktoré sa chcem s vami podeliť,“ povedala o knihe, na ktorej podľa vlastných slov intenzívne pracovala viac než rok.

„Vychádzala som zo svojich zápiskov a príbeh na moju radosť pomaly vznikal. Mnoho udalostí bolo po rokoch úsmevných, niektoré pasáže sa mi však nepísali ľahko… No mala som pomerne jasnú predstavu o tom, ako by mala táto kniha vyzerať a myslím, že sa to nakoniec podarilo,“ priblížila 60-ročná speváčka.

Kniha obsahuje aj veľké množstvo dosiaľ nepublikovaných fotografií zo súkromia a koncertov. Dopĺňa ju aj kompletná diskografia, podrobný zoznam viac ako 450 odohratých koncertov, prehľad televíznych vystúpení a ďalšie zaujímavosti.

Marika Gombitová

začala spievať ako 13-ročná so svojimi bratmi v amatérskej skupine Matador. Počas štúdia na strednej škole v Košiciach pôsobila v skupine Profily, potom krátko v košických tanečných orchestroch Júliusa Olajoša a Juraja Szabadoša. Od roku 1976 bola členkou Modusu, s ktorým vydala päť albumov.

Okrem toho má na konte aj dvanásť sólových nahrávok a tiež jednu štúdiovku so skupinou Collegium Musicum. V novembri 1980 po dopravnej nehode ochrnula. V roku 1996 získala výročnú cenu Grand Prix Zväzu autorov a interpretov za celoživotný prínos a rozvoj slovenskej populárnej hudby. Vlani ju počas udeľovania cien OTO uviedli do Siene slávy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marika Gombitová