Štartuje 11. ročník súťaže mladých výtvarníkov Maľba

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nadácia VÚB logo štvorec
Nadácia VÚB logo štvorec

BRATISLAVA 2. mája (WBN/PR) – Aj tento rok zabojujú talentovaní slovenskí výtvarníci v súťaži Maľba o prestížne ocenenie Nadácie VÚB. Autori majú na prihlásenie svojich diel čas do 30. júna 2016.

Mladé výtvarné umenie si zaslúži pozornosť

Súťaž Maľba je platformou, ktorú Nadácia VÚB vytvorila v rámci svojej dlhodobej podpory slovenského umenia. Mladým výtvarníkom dáva priestor na prezentáciu tvorby a širokej verejnosti umožňuje spoznať to najlepšie, čo u nás za ostatné roky vzniklo. Za desať rokov svojej existencie súťaž doslova naštartovala domácu maliarsku scénu a začína mať presah aj smerom do zahraničia. Putovná jubilejná výstava prezentovala diela doterajších víťazov v najväčších slovenských mestách a na jeseň ju uvidia aj v prestížnej milánskej Gallerie d´Italia.

„Súťaž Maľba nielenže pomohla – prostredníctvom štedrej finančnej dotácie a organizačného zázemia – naštartovať domácu maliarsku scénu, ale celkovo posilnila povedomie o súčasnom umení v našej krajine“, hodnotí prínos súťaže minuloročná porotkyňa, kurátorka Nina Gažovičová.

Do aktuálneho ročníka sa môžu zapojiť profesionálni umelci do 35 rokov. Uzávierka prihlášok je 30. júna 2016. Medzinárodná odborná porota z prihlásených malieb 20 diel do finále, z ktorého vzídu traja víťazi. Tí si okrem ocenenia spoločne odnesú odmenu v celkovej hodnote 20 000 eur.

„Diela dvadsiatich finalistov uvidí verejnosť na výstave, ktorá sa uskutoční v októbri v Galérii Nedbalka. Nepochybujem o tom, že aj v tomto ročníku nás čaká veľa príjemných prekvapení a novátorských prístupov k tvorbe,“ uviedol Alexander Resch, generálny riaditeľ VÚB banky.

Viac informácií o podmienkach súťaže nájdete na stránke www.malbaroka.sk.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia