Rivaldo: 'Chráňte si životy, necestuje do Brazílie'

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rivaldo
Foto: SITA/AP

RIO DE JANEIRO 14. mája (WebNoviny.sk) – Futbalový majster sveta 2002 Rivaldo vystríha turistov pred cestou do Brazílie, kde sa o necelé tri mesiace uskutočnia Hry XXXI. olympiády. Štyridsaťštyriročný bývalý výborný ofenzívny záložník zverejnil varovanie na svojom instagramovom konte a pripomenul sobotňajšiu smrť 17-ročnej dievčiny pri prestrelke za bieleho dňa.

„Je to tu čím ďalej, tým horšie. Radím všetkým, čo plánujú navštíviť Brazíliu a olympijské hry v Riu, aby zostali doma. Váš život je tu v ohrození. A to ani nespomínam stav verejného zdravotníctva a všetok ten politický chaos. Jedine Boh môže zmeniť situáciu v našej Brazílii,“ domnieva sa Rivaldo.

Krehká bezpečnosť je iba jedna z mnohých vážnych tém, ktoré dlhé mesiace vyvolávajú pochybnosti v otázke pripravenosti krajiny na prvé olympijské hry v Južnej Amerike. Pridružili sa k nej nelichotivé správy o stave športovísk, znečistenej vode, slabom predaji lístkov či prehlbujúcej sa politickej a ekonomickej kríze v Brazílii. Informácie zverejnil britský Guardian.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia