Organizátori už predali dve tretiny vstupeniek na olympiádu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rio olympiada
Foto: ilustračné, SITA/AP

RIO DE JANEIRO 20. mája (WebNoviny.sk) – Zatiaľ dve tretiny vstupeniek predali organizátori olympijských hier 2016 v brazílskom Riu de Janeiro. Podujatie sa začne 5. augusta.

Riaditeľ príslušnej sekcie OV Donovan Ferretti v piatok uviedol, že použitie moderných technológií pri výrobe znížilo možnosť výskytu nepravých lístkov. Špeciálne policajné útvary budú bojovať proti falšovateľom a špekulantom. Predaj nad stanovenú cenu je v krajine protiprávny.

Ferretti označil vývoj predaja vstupeniek za uspokojivý, hoci sa všeobecne vyskytujú tvrdenia o viaznutí pod vplyvom najhoršej ekonomickej situácie v Brazílii od 30. rokov minulého storočia. „Zvyklosťou našich obyvateľov je kupovať si vstupenky až veľmi krátko pred jednotlivými akciami. Predali sme viac lístkov, ako sme na toto obdobie predpokladali,“ skonštatoval Ferretti.

Organizátori pred niekoľkými rokmi avizovali, že do distribúcie sa dostane približne 7,5 milióna vstupeniek. Neskôr tento údaj zredukovali na 6 miliónov, svojho majiteľa už majú 4 milióny lístkov. Z nepredaných približne 2 miliónov je 800 000 na futbal, v Brazílii šport číslo jeden.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať